Járványhelyzet: ki nem találnád, mit gyártana egyik üzemében az angol traktorgyártó

Járványhelyzet: ki nem találnád, mit gyártana egyik üzemében az angol traktorgyártó

agrarszektor.hu
Újraindíthatja a gyártást a JCB az egyik angliai üzemében. Ahol korábban a markolók vezetőfülkéit gyártották, ott most a Dyson új típusú lélegeztetőgépeinek acélburkolatát fogják előállítani. A mezőgazdasági és munkagépgyártó nagyvállalat így próbál segíteni a koronavírus-járvány miatt válsághelyzetbe került országnak.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az angol miniszterelnök, Boris Johnson a hónap elején arra kérte a mezőgazdasági és munkagépeket gyártó angol nagyvállalkozást, a JCB-t, hogy segítsenek megoldani az országban kialakult lélegeztetőgép-hiány és segítsenek a koronavírusos betegek életének megmentésében, írta meg a Stackyard. A megkeresést követően a JCB elnöke, Lord Anthony Paul Bamford megígérte, hogy minden rendelkezésükre álló módon segíteni fognak a rászorulóknak, és azonnal mozgósította a cég kutatás-fejlesztési és a műszaki tervezési csapatait, hogy kitalálják, hogyan tudnának közreműködni a válság leküzdésében. És mostanra meglett a megoldás.

A JCB kész újra megkezdeni a termelést az egyik, a koronavírus miatt közel két hete lezárt gyáregységében. A telephelyen eddig a JCB markolóinak vezetőfülkéit gyártották, a jövőben viszont a Dyson által kifejlesztett új típusú lélegeztetőgépek acélburkolatát fogják előállítani. Minimum 10 ezer ilyen gépházra lesz szükség, amennyiben a Dyson megkapja a jóváhagyást az általa tervezett gépekre.

Amint az acélburkolatok első prototípusai legördültek a JCB Staffordshire megyében található, Uttoxeter-i vezetőfülkéket gyártó üzemegységének gépsoráról, már szállították is őket a Dysonhoz. Az Uttoxeter-i gyár a JCB többi termelőegységével együtt bezárta kapuit március 18-án, miután a koronavírus okozta válsághelyzet miatt visszaesett a kereslet a gépek iránt. A hírek szerint a gépházak sorozatgyártása napokon belül megkezdődhet.

Ez a projekt napok alatt jutott el a tervezéstől a megvalósításig, engem pedig büszkeséggel töltött el a műszaki, tervezői és gyártási szakembereink felkészültsége. Mivel ez egy globális válsághelyzet, ezért folytatni fogjuk a lélegeztetőgépek burkolatainak gyártását, ha más országokban is lenne igény rájuk

- jelentette be Lord Bamford.

A JCB ezen lépése azt is jelenti, hogy körülbelül 50 munkavállalójának vissza kellene térnie az újra megnyíló gyárba. Mint ismeretes, március közepén a JCB lezárta mind a kilenc angliai gyáregységét, és a napokban április végéig hosszabbította meg a kényszerleállás időtartamát. A cég alkalmazottai ez idő alatt is számolhatnak a jövedelmük 80%-ára. Azok a dolgozók, akik az Uttoxeter-i gyárba térnek vissza, hogy segítsenek a lélegeztetőgépek burkolatainak gyártásában, a teljes fizetésükre számíthatnak.

EZ IS ÉRDEKELHET
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03