2019. július 24. szerda Kinga, Kincső

Hírek - Gépek

Kartellezett a Stihl a franciák szerint - Több millió eurós bírságot kapott

A francia kartellellenes versenyhivatal az uniós versenyszabályok megsértése miatta büntette meg a Stihlt, mivel az megtiltotta a kereskedőknek, hogy online eladásokkal árkedvezményeket biztosítsanak a vevőknek - adta hírül az eilbote-online.com.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A francia kartellellenes versenyhivatal 7 millió eurós bírságot rótt ki a világ legnagyobb motorosfűrész és akkumulátoros eszközgyártójára, a német Stihl A.G.-ra, mert

megtiltotta a kereskedőinek az általa gyártott motorfűrészek és kerti kisgépekek online forgalmazását 2006 és 2017 között.

Mivel a vásárlók az online forgalmazóknál (áruházaknál) általában 10%-kal olcsóbban tudják megvásárolni a termékeket, ezt az árkedvezményt nem tudták így igénybe venni, ha Stihl és Viking gépeket kerestek. A forgalmazók az egyéni megrendeléseket postai utánvétellel teljesítették, de a bolti áron és a szállítási költségek felszámolásával. Így az uniós versenyszabályok megsértése miatt rótták meg a Stihlt a francia piacon végzett tevékenysége miatt. A multinacionális konszern sérelmezi a büntetést, hisz más országokban nem kifogásolták ezt a gyakorlatot, és az uniós jog "sajátos értelmezésének" tekinti a francia hozzáállást.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Kelet-magyarországi Agrárfórum 2019

  Ingyenes rendezvény >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu