2020. július 4. szombat Ulrik

Hírek - Gépek

Magyar biotechnológiai terjeszkedés az USA-ban

Leányvállalatot alapított az USA-ban Közép-Európa egyik vezető biotechnológiai vállalkozásaként számon tartott szegedi Solvo Zrt. - számol be az Agromonitor.
 
 

Berend Oosterhuis üzletfejlesztési igazgató elmondta, a terjeszkedésre a megnövekedett piaci igények miatt volt szükség, ami az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyezési Hatóság (FDA) új szakmai irányelvének köszönhető. Eszerint a gyógyszerkutató cégek gyógyszerkölcsönhatás tanulmányaik során kötelesek a transzporterfehérjéket is vizsgálni, a piacon pedig a Solvo Zrt. jelent meg elsőként ilyen tesztrendszerrel. Az egyre nagyobb verseny miatt szükséges a közvetlen jelenlét az USA-ban – mondta az igazgató az MTI-nek.

A zömében magyar tulajdonú Solvo Zrt. 1999-ben alapult, és elsősorban az USA, az EU és Japán régióiban értékesít. A földrajzi akadályok leküzdése céljából a cég most amerikai leányvállalatot hoz létre, főként amerikai munkavállalókkal.

A Solvo Zrt. foglalkoztatotti létszáma több mint kilencven, a cég 38 országban szolgálja ki többek közt a világ húsz legnagyobb gyógyszergyárát (összesen mintegy 400 ügyfelet), tavalyi összbevétele átlépte az egymilliárd forintot, és idén is árbevételének 50 százalék körüli növekedésre számít.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu