Magyar biotechnológiai terjeszkedés az USA-ban

agrarszektor.hu
Leányvállalatot alapított az USA-ban Közép-Európa egyik vezető biotechnológiai vállalkozásaként számon tartott szegedi Solvo Zrt. - számol be az Agromonitor.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Berend Oosterhuis üzletfejlesztési igazgató elmondta, a terjeszkedésre a megnövekedett piaci igények miatt volt szükség, ami az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyezési Hatóság (FDA) új szakmai irányelvének köszönhető. Eszerint a gyógyszerkutató cégek gyógyszerkölcsönhatás tanulmányaik során kötelesek a transzporterfehérjéket is vizsgálni, a piacon pedig a Solvo Zrt. jelent meg elsőként ilyen tesztrendszerrel. Az egyre nagyobb verseny miatt szükséges a közvetlen jelenlét az USA-ban - mondta az igazgató az MTI-nek.

A zömében magyar tulajdonú Solvo Zrt. 1999-ben alapult, és elsősorban az USA, az EU és Japán régióiban értékesít. A földrajzi akadályok leküzdése céljából a cég most amerikai leányvállalatot hoz létre, főként amerikai munkavállalókkal.

A Solvo Zrt. foglalkoztatotti létszáma több mint kilencven, a cég 38 országban szolgálja ki többek közt a világ húsz legnagyobb gyógyszergyárát (összesen mintegy 400 ügyfelet), tavalyi összbevétele átlépte az egymilliárd forintot, és idén is árbevételének 50 százalék körüli növekedésre számít.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?