Már idén Magyarországra jöhet a dán csodarobot: ettől mindenkinek leesik az álla

Már idén Magyarországra jöhet a dán csodarobot: ettől mindenkinek leesik az álla

agrarszektor.hu
A közép-kelet-európai piacok számára is elérhetővé válik a dán AgroIntelli mezőgazdasági robotja, a Robotti. A forgalmazásért egy 2022. január 1-jén létrehozott új cég, az evofarming Kft. lesz majd felelős, amely a magyar, a román és a szerb gazdák számára fogja biztosítani a mezőgazdasági robotokat, valamint más, precíziós eszközöket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az evofarming Kft. egy olyan cég, amelyet magyarországi mezőgazdasági gépeket értékesítő és gyártó cégek tulajdonosi és ügyvezetői csoportja hívott életre. A vállalkozás célja a magyarországi, romániai és szerbiai precíziós mezőgazdasági és robottechnikai piac kiszolgálása. Ezekben az országokban a fő hangsúly azonban az AgroIntelli robotjának a gazdaságokba és agráregyetemekre történő bevezetésén és telepítésén lesz. Az evofarming Kft. emellett helyi szolgáltatást és támogatást nyújt - írta meg a Future Farming.

Johann Ocken az evofarming Kft. egyik alapítója és tulajdonosa, egyben több magyarországi mezőgazdasági gépforgalmazó cég tulajdonosa vagy vezetője is. A szakember a precíziós gazdálkodási technológiában látja az egyik lehetséges megoldást a mezőgazdaságban tapasztalható munkaerőhiányra. A vállalatnak a Robotti az első terméke, amellyel a cég a magyar, román és szerb piacot fogja kiszolgálni. Johann Ocken elmondta, hogy már most is többféle mezőgazdasági gépet szállítanak a magyar piacra, de a jövőben is figyelni fogják a hagyományos mezőgazdasági gépek piacát. A robotika és az új technológia azonban kizárólag erre a területre koncentráló személyzetet igényel, ezért döntöttek az evofarming Kft. létrehozása mellett.

A hagyományos mezőgazdasági területen szerzett tapasztalatainkat felhasználva kínáljuk a robotot meglévő ügyfeleinknek: különböző méretű gazdálkodóknak, zöldségtermesztőknek és agráregyetemeknek. Modularitása révén a Robotti minden bizonnyal a megfelelő termék ennek a célcsoportnak, ezért fontos volt számunkra, hogy bekerüljön portfóliónkba

- tette hozzá Johann Ocken.

A szakember szerint a mezőgazdasági termékek előállításával szemben támasztott követelmények terén óriási változások várhatóak a következő évtizedben. Elmondása szerint ide kell például érteni a klímaváltozást, a környezetvédelmi követelményeket, a fogyasztói igények ökológiai termelés felé fordulását, az igényt a monoton munkavégzés elkerülésére, de a lista a végtelenségig folytatható. Johann Ocken ugyanakkor emlékeztetett, hogy néhány évvel ezelőtt az autóiparban elkezdődött egy olyan termelési forma kialakítása, amely lehetővé tette az összes munkalépés elvégzését ki a robotok.

Még ha 2022-ben is utópiának tűnik, a mezőgazdaságban a "hands free farming" már elkezdődött, és a következő években is nagyon gyorsan fejlődni fog

- jelentette ki Johann Ocken.

Az AgroIntelli vállalkozásáról, különös tekintettel a Robotti koncepciójáról korábban az Agrárszektor beszámolt. A cikk itt olvasható:

EZ IS ÉRDEKELHET

(A címlapkép az AgroIntelli, a cikkben szereplő videó pedig a Future Farming tulajdonát képzi.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13