Minden eddiginél okosabb robotokkal árasztanák el a termőföldeket a dánok

Minden eddiginél okosabb robotokkal árasztanák el a termőföldeket a dánok

Okosabbá tennék a mezőgazdasági robotokat a dán szakemberek. Az Open Deep Learning Toolkit for Robotics (OpenDR) névre keresztelt projekt célja az, hogy egy új moduláris, nyílt és nem védjegyezett “általános" mesterséges intelligencia eszköztárat fejlesszenek ki, amely a robotok alapvető funkcióit javítja.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az Aarhusi Egyetem Mérnöki Tanszéke és az AGROINTELLI nevű dán fejlesztőcég, egy kutatókból és vállalkozásokból álló nemzetközi csapattal közösen elindította az Open Deep Learning Toolkit for Robotics (OpenDR) névre keresztelt projektet, aminek az a célja, hogy az egészségügyben, az élelmiszeriparban és a mezőgazdaságban használt robotok a mostani szintjüknél jóval okosabbá és hatékonyabbá válhassanak, írta meg a Future Farming.

A csoport közösen tervezi, fejleszti és tanítja be a robotoknak szánt, úgynevezett “aktív mesterséges érzékelő rendszernek" nevezett alapvető funkciókat, amelyek jóval túlmutatnak a jelenlegi modern számítógépes érzékelési technológián, és amelyek a jövőben lehetővé teszik majd a robotok számára, hogy sokkal összetettebb feladatokat is meg tudjanak oldani.

Az OpenDR a tervek szerint egy új moduláris, nyílt és nem védjegyezett “általános" mesterséges intelligencia eszköztár lesz. Az eszköztár olyan fejlettebb észlelési és megismerési képességekkel fog rendelkezni, amelyek megfelelnek majd a robotika alkalmazásához szükséges általános követelményeknek olyan területeken is, mint az egészségügy, az élelmiszeripar és a különböző termékek összeszerelése közötti gyors átállásokat lehetővé tevő agilis gyártás.

Ebből a nemzetközi kutató és fejlesztőcsapatból a dánok a mezőgazdasági szektor számára fejlesztenek új típusú megoldásokat. Az AGROINTELLI neve szakmai körökben már jól ismert, köszönhetően az automata szerszámhordozó robotjuknak, a Robottinak. A csapat ezt alapul véve fog kifejleszteni és tesztelni egy mechanikai gyomirtásra alkalmas intelligens rendszert.

A fedélzeti kamerája segítségével a Robotti képes megkülönböztetni a haszonnövényeket a gyomnövényektől, és ennek a tudásnak birtokában aktiválni a mechanikai gyomirtó funkcióit. A fejlesztés arra fog irányulni, hogy úgy tegyék fenntarthatóbbá a növénytermesztést, hogy az csak minimális hatással legyen a terméshozamokra.

A mélytanulás technológiájával képesek leszünk arra, hogy úgy növeljük az emberek, tárgyak és növények felismerésének és besorolásának pontosságán és a Robotti önállóságán, miközben nagyban lecsökkentjük az ezekhez a feladatokhoz szükséges számítási teljesítményt

- mondta Ole Green, az AGROINTELLI vezérigazgatója.

(Címlapkép forrása: AGROINTELLI)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?