Összeállt a Microsoft és a Bayer: itt a két cégóriás nagy terve

Összeállt a Microsoft és a Bayer: itt a két cégóriás nagy terve

agrarszektor.hu
Stratégiai együttműködést jelentett be a Bayer és a Microsoft. Az összefogás célja, hogy új, felhőalapú digitális eszközöket és adattudományi megoldásokat fejlesszenek ki a mezőgazdaság számára.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A bejelentés értelmében a Bayer együtt fog működni a Microsofttal, hogy közösen fejlesszenek ki új megoldásokat a mezőgazdasági műveletekre, a fenntartható beszerzésre, a gyártási és ellátási láncok javítására, valamint az úgynevezett ESG-kritériumok (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási hatások értékelése) mérésére és monitorozására - írta meg a Future Farming. A vállalatok ezt a digitális gazdálkodási és adattudományi megoldások infrastruktúrájának fejlesztésével tervezik meglépni.

Az új megoldások és funkciók a mezőgazdaságban és a szomszédos iparágakban működő vállalkozások - a startupoktól a globális vállalkozásokig - rendelkezésére állnak majd, hogy saját kínálatukban felhasználhassák őket. A Bayer ezenkívül digitális gazdálkodási alapfunkcióit is áttelepíti az új infrastruktúrába a saját, ügyfélközpontú megoldásaihoz.

A Microsoft az Azure Platformjával vezető szereplő a felhő alapú számítás területén. Ezért döntöttünk a velük való partnerség mellett - mondta Jan Cees Bron, a Bayer Crop Science belgiumi, hollandiai és luxemburgi régiójának kommunikációs vezetője. Ahogy a szakember fogalmazott, a Microsoft 2020 októberében kezdte bemutatni iparági felhőmegoldásait. A Bayer pedig látta a lehetőséget a mezőgazdaság hasonló megközelítésében. Ez a partnerség a két vállalat szoros együttműködésére épül. A Bayer a Microsoft Azure mesterséges intelligenciát, a dolgok internetét (IoT - Internet of Things) és adatszolgáltatásokat használja a kártevő-kezelési megoldásokhoz és a belső ügyek kezeléshez.

A Bayer és a Microsoft olyan eszközöket fejleszt ki, amelyek segíthetnek a gazdálkodási műveletekben, a fenntartható beszerzésben, a gyártási és az ellátási lánc fejlesztésében, valamint az úgynevezett ESG-kritériumok (a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási hatások értékelése) monitorozásában és mérésében

- jelentette ki Jan Cees Bron.

Az együttműködés célja, hogy egy csúcstechnológiás digitális megoldást és infrastruktúrát fejlesszen és tegyen lehetővé a Bayer, a Microsoft és mások számára - a start-upoktól a már ismert mezőgazdasági és élelmiszeripari innovátorokig. Ahogy Jan Cees Bron fogalmazott, a Bayer és a Microsoft egy B2B termékkínálatot épít, nem pedig egy végfelhasználói (például gazdálkodói) platformot, mint amilyen a Climate FieldView. Ennek nem lesz azonnali hatása a FieldView felhasználói élményre. Azonban a Microsoft szakértelmének kihasználása az alapvető FieldView-funkciók fenntartása érdekében lehetővé teszi a Bayer számára, hogy házon belüli innovációt alkalmazzon a gazdálkodók és a kereskedők számára új, egyedi érték megteremtése érdekében.

A Bayer és a Microsoft három szakaszban kívánja megvalósítani az új platformot, először az új platform létrehozására összpontosítva. Innentől kezdve a Bayer a platformot saját, ügyfélközpontú digitális gazdálkodási megoldásai infrastruktúrájaként fogja használni. Végül a platformot más cégek számára is elérhetővé teszik licencelés céljából. A platformfejlesztés és a kereskedelmi elérhetőség konkrét ütemezése és mérföldkövei egy későbbi időpontban kerülnek bejelentésre. A két vállalat a részleteket - beleértve a platform nevét és az árstruktúrát - egy későbbi időpontban fogja bejelenteni.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?