Újragondolt munkagépek: bemutatták a jövő traktorait

agrarszektor.hu
Bemutatta a John Deere az újratervezett 6M traktorszériát, amely a 2020-as évben fog a piacra kerülni. A széria nyolc, zárt fülkéjű traktorból áll, amelyek teljesítménye 110-195 lóerő között mozog. Ezek az újragondolt traktorok olyan kényelmi és technológiai fejlesztésekkel fognak rendelkezni, amelyek korábban nem voltak elérhetőek a középkategóriás 6-os széria traktorai számára.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Lyle McMillan, a John Deere marketing menedzsere elmondta, hogy a traktorokat olyan gazdálkodók számára alakították át, akik a mindennapok során felmerülő különféle feladatokat egy járművel szeretnék elvégezni - írja a Successful Farming. A 6M traktorok eddig is népszerűek voltak a kompakt méretük, a teljesítményük és a sokoldalúságuk miatt. Mivel ugyanolyan jól teljesítettek minden növénytermesztés és állattartás során felmerülő munkában, és egyéb feladatok során is, mint például az útmenti kaszálás vagy a hóeltakarítás, nagyon sokan választották a 6M traktorokat, mondta Lyle McMillan.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A felújított modellekbe már egy kényelmesebb pilótafülke került, ahol már a gazdák ki- és átláthatóság iránti igényét is figyelembe vették. A digitális kijelző a fülke sarkába, az a-oszlopra került, ezáltal a vezető előrefelé nagyobb látótérrel rendelkezik, a panorámatető pedig azt a régi problémát küszöbölte ki, hogy a vezetőnek a rakomány szemmel tartásához mindenféle kényelmetlen pózokba kelljen hátracsavarnia magát.

A 6110M és a 6120M traktorokba egyéb jellegzetességeket is terveztek, amelyekkel a gazdák igényeire kívántak reflektálni. Ezeknek a modelleknek a tengelytávolsága 2,36 méter, vagyis majdnem 20 centiméterrel rövidebb, mint a korábbi egységeké. Ez a rövidebb tengelytáv rövidebb fordulási sugarat tesz lehetővé, amire az állattartási és a kaszálási munkák során gyakran szükség is van. Ezeknek a modelleknek a motorháztetejét úgy alakították ki, hogy a korábbiaknál még nagyobb fokú kilátást tegyenek lehetővé. Ez számokban azt jelenti, hogy az új kialakításnak köszönhetően a vezető több, mint két méterrel nagyobb távot lát be a traktor előtti térből. McMillan elmondta, hogy ezeknél a modelleknél az első tengely és a pilótafülke felfüggesztését optimalizálták, ezáltal javult a vezetési minőség is. A 6110M és a 6120M talán a széria legsokoldalúbb, minden feladatra alkalmas modelljei.

Az új 6140M modellt úgy alakították ki, hogy alkalmasabb legyen az állattartó és a többféle részfeladat ellátását igénylő műveletekre. A 140 lóerős, négyhengeres motor kisebb házban kapott helyet, de a 2,54 méteres tengelytávolságnak köszönhetően a traktor a szűkösebb helyeken is képes manőverezni. Ez vonzóbbá teheti azon gazdálkodók számára, akik nehezebb terepviszonyok között dolgoznak.

Az optimalizált 600R rakodógép már készen is rendelhető lesz a gyárból, de úgy tervezték, hogy az őj John Deere 600R rakodógéppel is együtt tudjon dolgozni. Ezeknél a modelleknél nagyobb számú ledlámpa felszerelésével tovább növelték a kilátás és a láthatóság mértékét. A rakodót úgy alakították ki, hogy minél több helyzetben legyen képes maximális teljesítményt nyújtani. A rakodó közel 2 tonnányi súlyt képes felemelni majdnem 4 méteres magasságba. Egy teljes ciklust kevesebb, mint 6 másodperc alatt tesz meg.

Mostantól a 2020 6M modellekre is elérhetőek lesznek azok a precíziós mezőgazdasági eszközök, amelyek eddig a nagyobb vagy felsőkategóriás traktorokra voltak kaphatóak. Most először a kisebb traktorok számára is megvásárolható lesz a cég által telepített AutoTrac vezérlés azoknak, akik hatékonyabban szeretnék kaszálni a szénát a traktoraikkal, valamint a JDLink telematikus rendszer azoknak, amelyet flotta-menedzsmentre, frissítésekre és karbantartási figyelmeztetésekre lehet használni.

A 6110M, a 6120M, a 6130M és 6140M egy 20 lóerős intelligens teljesítményszabályozóval is fel lesz szerelve, amely képes egy kis extra erőt adni a traktornak olyan helyzetekben, amikor egy kis plusz teljesítményre lenne szükség. A CommandARM már választható extra, ez a traktor és a szerszámok ujjheggyel való irányítását teszi lehetővé. A traktor vezetője az új PowrReverser gombnak köszönhetően anélkül is előre- vagy hátramenetbe kapcsolhatja a járművet, hogy elmozdítaná a kezét a rakodó kezelőkarjáról. Szintén opcionális új funkció a szerszámrögzítő zár hidraulikus távirányítása, amivel a gazdálkodó anélkül válthat a rakodóeszközök között, hogy ténylegesen ki kellene szállnia a pilótafülkéből. A felújított 6M traktorokra akár négy elektromos SCV szelepet is lehet rendelni. Szintén választható extra a traktor elején kialakított fűkasza és hótolólapát felfüggesztés, valamint a bónusz ledlámpák.

Az újratervezett 6M széria jelenleg még az Amerikai Egyesült Államokban sem kapható, csak rendelni lehet belőlük. Ténylegesen csak jövőre fog megjelenni az amerikai piacokon, arról viszont, hogy európai gazdálkodók számára mikor válik elérhetővé, egyelőre nincsenek információink.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?