Ez lehet a jövő a magyar mezőgazdaságban: nagy segítség érkezik

Ez lehet a jövő a magyar mezőgazdaságban: nagy segítség érkezik

agrarszektor.hu
Lépéskényszerben van az agrárium, amiben a startupoknak kiemelt szerepe lehet. Ezt hivatott orvosolni az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő NAK TechLab nagyvállalati-startup program. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által életre hívott háromhónapos inkubációs program a mezőgazdasági és élelmiszeripari kihívásokat térképezi fel, melyekre fiatal fejlesztők, startupok, valamint kutatók megoldási javaslatait keresik.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A NAK TechLab program hidat képez az agrár startupok és a hazai agrárium szereplői között annak érdekében, hogy új digitális megoldások szülessenek és gyorsan elterjedjenek a gazdák körében. Ezt a folyamatot ötödik éve támogatja az az inkubációs program, mely során piacvezető agrárvállalatok határoznak meg a szektort érintő kihívásokat.

Kiemelten fontos az iparágat az innovátorok látókörébe helyeznünk, mellyel biztos belépési pontot kínálunk egy-egy fiatal mérnöknek, közgazdásznak vagy akár matematikusnak a szektorba. Az ő tudásukat és friss látásmódjukat felhasználjuk arra, hogy az ágazat megoldandó problémáira megoldásokat szállítsanak

- emelte ki a program kapcsán Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

A bevont piaci szereplők garantálják, hogy a program piacfókuszú, a gazdálkodókat érdemben érintő szolgáltatások kerülnek kidolgozásra. A programhoz csatlakozó nagyvállalatok - többek közt az Axiál Kft., a Claas Hungária Kft., a Bonafarm Csoport, vagy a KITE Zrt. - olyan kihívásokat határoztak meg, amelyek érintik az ágazat teljes vertikumát; a szántóföldi növénytermesztés, a kertészet, az állattenyésztés és élelmiszeripar területét. Így például ilyenek a talajhoz köthető döntéstámogató rendszerek, a szántóföldi növénytermesztés és az öntözéses kertészeti ágazatban hozott újító megoldások, szem előtt tartva a fenntarthatósági követelményeknek megfelelést, valamint feldolgozóipari kihívásokra is várják a jelentkezéseket - írja közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. 

Jelentkezési határidő: 2023. augusztus 13.

Részletek és jelentkezés: www.naktechlab.hu/inkubaciosprogram

Címlapkép forrása: NAK / Lévai Zsolt

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?