Komoly fejlődés előtt állnak a magyar falvak: így erősítenék meg a vidéket

Komoly fejlődés előtt állnak a magyar falvak: így erősítenék meg a vidéket

agrarszektor.hu
Tizenegy ország részvételével nemzetközi miniszteri konferenciát szervezett pénteken Kranjban a szlovén Mezőgazdasági, Élelmezésügyi és Erdészeti Minisztérium, amelynek témája a nők helyzete a vidéki térségekben volt. Az eseményen számos nyugat-balkáni ország képviseltette magát, Franciaország, Németország és Ausztria mellett.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a konferencián elmondta, hogy Magyarországon a család férfi és női tagjait, a gyerekeket és nagyszülőket is magában foglaló családi gazdaságok megerősítésére került sor egy új törvényi szabályozás és a hozzá kapcsolódó adóreform révén - olvasható az Agrárminisztérium közleményében. Kifejtette, hogy új lehetőségeket nyit a nők agráriumhoz kapcsolódó szerepvállalásának erősödésében a mezőgazdasági munka hagyományos jellegének és nehézségének XXI. századi átalakulása, az automatizációt és digitalizációt jelentő új technológiák térnyerése, amit a magyar agrárpolitika egy jelentős beruházási programmal támogat.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar kormány külön programot indított a magyar falvak infrastruktúrájának, közszolgáltatásainak fejlesztése érdekében, ami az óvodák, orvosi rendelők fejlesztése vagy éppen az utak rendbe tétele révén jelentősen javítja a kistelepüléseken élők életkörülményeit, teszi vonzóbbá az ottani életet a fiatalok számára is. Az esemény végén a résztvevő országok közös nyilatkozatot fogadtak el, amelyben elkötelezettségüket fejezték ki a vidéki térségeik fejlesztése, a vidéki területeken élő nők helyzetének javítása mellett. A konferencia másnapján Feldman Zsolt meglátogatta az 59. Agra Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásárt Gornja Radgona-ban. 

A 2021. augusztus 21-26. között megrendezendő eseményt Borut Pahor szlovén köztársasági elnök nyitotta meg. Az AGRA vásárt Franciaországgal partnerségben rendezik meg, Ausztriából, Horvátországból, Olaszországból, Magyarországról, Németországból és Szerbiából érkező kiállítók részvételével. A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat magyar standot üzemeltet számos hazai cég jelenlétével és 2021. augusztus 22-én magyar-szlovén üzleti fórumot szervez a vásárhoz kapcsolódóan.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02