Ezek a legjobb vírusölő növények

agrarszektor.hu
Nyakunkon a hideg idő és az influenzaszezon, egyre jobban ki vagyunk téve a fertőző betegségeknek. A természet gyógyító tárházához most is bátran fordulhatunk, cikkünkben összegyűjtöttük a leghasznosabb vírusölő növényeket, amelyekkel megakadályozhatjuk, hogy a betegségek ledöntsenek a lábunkról, és még az immunrendszerünket is erősíthetjük velük.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A vírusok nagyban különböznek a baktériumoktól, sokkal kisebbek náluk, és a túléléshez mindig egy gazdatestre van szükségük. Sajnos nincs olyan antibiotikum, amely megölné a vírust, azok csak a bakteriális fertőzéseket iktatják ki. A jó hír az, hogy a saját immunrendszerünk is sok vírus ellen védelmet nyújt, a vírusölő gyógynövények segítségével azonban sokkal hatékonyabbá tehetjük  a szervezetünk védekező mechanizmusait.

Fokhagyma

A történelem során a fokhagymát számos betegség kezelésére használták. A vizsgálatok kimutatták, hogy a fokhagymakivonat hatékony lehet a megfázás és az influenza ellen, valamint csökkenti a betegség hosszát és súlyosságát. A fokhagymaolajat a fülfertőzések kezelésére és a szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére is használják. A fokhagymakivonat nyers szeletelt fokhagymából készül, amelyet 1,5 évig etanolban tároltak. 

Gyömbér

A gyömbér több száz éve használatos a keleti gyógyászatban. A friss gyömbér antibakteriális és vírusölő tulajdonságokkal is rendelkezik. A gyömbérről sokan azt gondolják, hogy a vírusfertőzést a test hőmérsékletének növelésével akadályozza meg. Többféle módon is használhatjuk: mindennap rágjunk el egy kis darab friss gyömbért, vagy keverjünk össze gyömbérlevet mézzel, és ezt fogyasszuk el. Gyömbérteaként ugyancsak kitűnő orvosság lehet. 

Oregánó

Az oregánó önmagában nem vírusölő, de olyan anyagokat tartalmaz, amelyek antibakteriális és gombaölő tulajdonságokkal rendelkeznek. Érdemes betegség esetén oregánóolajat használnunk, amely akár főzéshez is jó lehet, ugyanis levesekhez és szószokhoz is adható.

Bodza

A bodza gyógyszerként történő használata  egészen régre nyúlik vissza. Vizsgálatok kimutatták, hogy természetes módon javítja a megfázás és az influenza tüneteit. Használatával csökkenthető az influenza időtartama, és az orrot is tisztítja. A bodza még az áfonyánál is több flavonoidt (a flavonoidok a növényvilágban elterjedt gyógyhatású vegyületcsoportok, sok gyógynövény nekik köszönheti előnyös tulajdonságait) tartalmaz. Emellett kitűnően csökkenti a vércukorszintet is.

Kasvirág

Az egyik legnépszerűbb gyógyír az influenza és a megfázás megelőzésére, emellett a fájdalom enyhítésére és a székrekedés csökkentésére is alkalmazható. Az kasvirág, másnéven echinacea természetes gyulladásgátló. A kasvirágot sokféle módon vihetjük be a szervezetünkbe, de a leggyakoribb a kivonat formájában történő alkalmazás.

Körömvirág

A körömvirág nagy koncentrációban tartalmaz flavonoidokat és antioxidánsokat. A virágából készült kenőcsöt gyakran használják vágások, zúzódások és égések kezelésére, valamint a fertőzések csökkentésére. A körömvirág kitűnően alkalmazható még a fülfertőzések és bőrgyulladás kezelésére is.


NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03