Biztosan jól tárolod a kerti gépeket? Ezekkel a trükkökkel nem lőhetsz mellé

agrarszektor.hu
Mi a megfelelő hőmérséklet az akkus kerti gépek tárolására? Esőben használhatjuk őket? Optimálisan töltjük az akkukat? Bár kerti növényeink épp téli álmot alszanak, a tavasz közeledtével nem csak a növényvilág igényel törődést, hanem a kerti gépeink is. Adunk most néhány tippet ahhoz, hogyan tároljuk akkumulátoros gépeinket a maximális élettartamuk elérése érdekében.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Tavasztól késő őszig szinte minden hétre jut valamilyen kerti teendő, ezért fontos, hogy milyen gépeket vásárolunk és azokat hogyan tároljuk. Az akkumulátoros kerti gépek a teljesítményük mellett számtalan előnnyel rendelkeznek, használatukkal többek között megszabadulunk a füsttől és a zajoktól - írja közleményében a Stihl. 

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

 

Tippek az akkus gépek hosszabb időtartamú használata érdekében:

1. Az akkut nem szükséges teljesen lemeríteni első használat előtt

Az akkus kerti gépek megvásárlásuk után azonnal használatba vehetők. A hagyományos akkukkal ellentétben ugyanis már nincs szükség kisütésükre, majd a teljes feltöltésre.

2. Ne várjuk meg, hogy az akkuk lemerüljenek

A mai modern technológián alapuló akkumulátorokat nem szükséges 100 százalékosra feltölteni. Nem kell oda figyelni sem a töltési ciklus hosszára, sem a kisütésre, mert ezek az akkumulátorok bármikor tölthetők, akár 5-10 perces résztöltéssel, akár a teljes töltési ciklus végéig is.

3. Az akkut tartsuk távol a nedvességtől, párától

Az akkumulátorokat közvetlen időjárási tényezőktől (erős napsütés, nagy meleg, eső, fagy) óvni kell. Tiszta, száraz, vegyszerektől mentes helyen tároljuk őket, így várható a leghosszabb élettartam. Az ideális töltöttségi szint hosszabb tárolás esetén 30 százalék.

4. Tárolásukhoz biztosítsuk a megfelelő hőmérsékletet

A lítium-ionos akkumulátorok tárolás közben alig veszítenek a töltöttségükből, 0 fok alatti hőmérséklet esetén azonban hamar lemerülnek. Éppen ezért fontos odafigyelnünk arra, hogy ideális hőmérsékleten tároljuk gépeinket.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?