Összefüggő, zöld gyep kevés gondozással? Mutatjuk, hogyan csináld

agrarszektor.hu
Sok kertésznek okoz fejfájást a folyamatosan zöld gyep fenntartása, főleg az egyre gyakoribb, hetekig tartó száraz, aszályos időjárás miatt. A hagyományos fűnek hatalmas a víz-és fenntartási igénye, komoly energiát igényel a kerttulajdonosoktól az egészségesen tartása. Akadnak azonban alternatívák, amelyekkel helyettesíthetjük a megszokott pázsitot, ráadásul sokkal kevesebb gondozást igényelnek, és mégis összefüggő zöld gyepünk lesz.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az egészséges gyepfelület fenntartása sok energiát és időt igényel, ráadásul nagyon nagy a víz-és fenntartási igénye is. Az egyre szélsőségesebb időjárás sincs a kertészek segítségére, az egyre gyakoribb, hosszú hetekig tartó aszály csak nehezíti az összefüggő, folyamatosan zöld felület kialakítását és gondozását. Akad azonban több alternatíva is, amelyekkel helyettesíthetjük a hagyományos füvet, és ugyanúgy zöld szőnyeg lehet a kertünkben, ráadásul dekoratívabbak, mint a hagyományos gyepfelületek, és a karbantartásuk is sokkal egyszerűbb.

Tökéletes gyephelyettesítő lehetnek az alábbi növények: zöld szőnyeg, fehér here, szálkás zöldhúr, kúszó szemölcsvirág. A fehér here a kutyás kertészek számára kitűnő választás lehet, mert strapabíró, az ásást azonban nem tolerálja. Ugyanakkor mindegyik gyephelyettesítőre igaz, hogy 

  • nem igényelnek rendszeres nyírást és öntözést
  • nem igényelnek extra tápanyagot (műtrágyát)
  • támogatják a biológiai sokféleséget
  • elnyomják a gyomokat
  • szeretik a méhek a virágaikat
  • jól tűrik a taposást
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?