2023. március 23. csütörtök Emőke

Összefüggő, zöld gyep kevés gondozással? Mutatjuk, hogyan csináld

agrarszektor.hu
Sok kertésznek okoz fejfájást a folyamatosan zöld gyep fenntartása, főleg az egyre gyakoribb, hetekig tartó száraz, aszályos időjárás miatt. A hagyományos fűnek hatalmas a víz-és fenntartási igénye, komoly energiát igényel a kerttulajdonosoktól az egészségesen tartása. Akadnak azonban alternatívák, amelyekkel helyettesíthetjük a megszokott pázsitot, ráadásul sokkal kevesebb gondozást igényelnek, és mégis összefüggő zöld gyepünk lesz.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Az egészséges gyepfelület fenntartása sok energiát és időt igényel, ráadásul nagyon nagy a víz-és fenntartási igénye is. Az egyre szélsőségesebb időjárás sincs a kertészek segítségére, az egyre gyakoribb, hosszú hetekig tartó aszály csak nehezíti az összefüggő, folyamatosan zöld felület kialakítását és gondozását. Akad azonban több alternatíva is, amelyekkel helyettesíthetjük a hagyományos füvet, és ugyanúgy zöld szőnyeg lehet a kertünkben, ráadásul dekoratívabbak, mint a hagyományos gyepfelületek, és a karbantartásuk is sokkal egyszerűbb.

Tökéletes gyephelyettesítő lehetnek az alábbi növények: zöld szőnyeg, fehér here, szálkás zöldhúr, kúszó szemölcsvirág. A fehér here a kutyás kertészek számára kitűnő választás lehet, mert strapabíró, az ásást azonban nem tolerálja. Ugyanakkor mindegyik gyephelyettesítőre igaz, hogy 

  • nem igényelnek rendszeres nyírást és öntözést
  • nem igényelnek extra tápanyagot (műtrágyát)
  • támogatják a biológiai sokféleséget
  • elnyomják a gyomokat
  • szeretik a méhek a virágaikat
  • jól tűrik a taposást
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?