Újra trendi a magyarok kedvenc retro szobanövénye: itt az ideje, hogy beszerezz egyet

agrarszektor.hu
Magyarországon már nagyon régóta a közkedvelt szobanövények egyike a kukoricalevél. A már szinte retro elemként kezelt növény valójában Japánból származik, és habár nálunk általában hűvös szobákban tartják, mivel fagytűrő akár a kertbe is ki lehet ültetni.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A kukoricalevél egy igazi retro növény, amely bármennyire is meglepő, de Japánból származik. Ez a szobanövény Magyarországon szinte minden háztartásban megtalálható, viszont mielőtt bárki a letűnt korok kellékeként könyvelné el, érdemes megemlíteni, hogy a modern, sőt a minimalista tervezés által is kedvelt "beltéri struktúranövény", vagyis manapság kezd újra trendi lenni. 

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A kukoricalevél jobb körülmények között akár méteres, haragoszöld leveleket is képes hozni. A növény sajátosságáról azonban sokan nem is tudnak, hiszen szép, csillag alakú, húsos rózsaszín virágait a talajszintjén, vagy kissé a földben hozza, így ezt a legtöbben nem is veszik észre. 

A hagyományos japánkertekben a kukoricalevél valójában kültéri növény. Habár Magyarországon hűvös szobák növényeként vált ismertté, mivel fagytűrő, egy kis lombtakarással a kemény teleket is kibírja. Ha kiültetjük a szabadba akkor gondoskodjunk arról, hogy félárnyékos helyre kerüljön, és az első télen takarjuk le lombbal. A vízigénye mérsékelt, az agyagosabb földet kedveli, kártevői pedig szinte egyáltalán nincsenek. Emellett a szennyezett levegőt is bírja.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?