Termelők figyelem: egyeztetni kell a falugazdásszal!

agrarszektor.hu
A mezőgazdasági támogatások folyósítása érdekében minden termelőnek szükséges pontosítania fizetési számlaszám adatait - figyelmeztet az MVH!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal felhívja minden gazdálkodó figyelmét az ügyfél-nyilvántartási rendszerbe bejelentett adatok pontosítására, amelyek a 2010-es agrártámogatások zökkenőmentes kifizetéséhez elengedhetetlenek. A termelőknek az adategyeztetés során kiemelten fontos tisztázni, hogy rendelkeznek saját névre szóló bankszámlaszámmal, annak tulajdonosaként vagy társtulajdonosaként.

Amennyiben a Hivatal nyilvántartásában szereplő adatok hibásak, illetve, ha egy ügyfél nem rendelkezik saját névre szóló bankszámlával, akkor az információk pótlására és tisztázására a Hivatal adategyeztető levelet juttat el a falugazdászon keresztül az ügyfelek részére. A levélhez csatolt G002 adategyeztető nyomtatványon kell megadni a saját névre szóló fizetési számlaszámot, valamint olyan banki kivonatot vagy egyéb banki igazolást, mely igazolja az esetleges társtulajdonosi státuszt is. Az átvételt követően a dokumentumot kitöltve postai úton vagy személyesen 8 munkanapon belül kell benyújtani a területileg illetékes MVH kirendeltségre. A határidő lejárta után a Hivatal a nyilvántartásában szereplő bankszámlaszámot törli.

Amennyiben az ügyfél nem kíván saját névre szóló bankszámlát megadni, akkor az alábbiak közül választhat:

· A mellékelt G002 nyomtatványon bejelölheti a "támogatást nem igénylő, pénzügyi kapcsolat nélkül" opciót; ebben az esetben a nyilvántartásban lévő számlaszáma megszűnik.

· Amennyiben nincs a Hivatallal szemben fennálló tartozása, kérheti törlését az ügyfél-nyilvántartási rendszerből.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?