Svájci cég menti meg a makói hagymát

agrarszektor.hu
A svájci Givaduan cég élesztheti újra a makói hagymatermesztést, új munkahelyek teremtődnek.

Májusban ismét AgroFood 2025 és AgroFuture 2025 konferencia! 

Május 20-án a hazai élelmiszeripart érintő legfontosabb témák lesznek terítéken a Portfolio AgroFood 2025 konferencián, május 21-én a Portfolio AgroFuture 2025 konferencián pedig a mezőgazdasági fenntarthatóság és innováció lesz kulcsszerepben.

AGROBÉRLETTEL most az egyik konferenciára 50% kedvezménnyel regisztrálhat!

Mezőgazdasági termelők és fiatal gazdák fix 30 000 Ft-ért regisztrálhatnak!

NAK-tagok és NAK-szaktanácsadók 35% kedvezménnyel regisztrálhatnak!

A világ vezető illatanyag- és ételízesítő gyártó cége, a svájci Givaduan veszi kezei közé a makói hagyma ügyét: az ipar legkorszerűbb, osztályelső üzemét építi fel Makón - nyilatkozta a Kossuth Rádiónak Karkas Mihály gyárigazgató.

A terv szerint a cég új gyára előre feldolgozott alapanyagokat vásárol majd a környékbeli gazdáktól, akikkel szerződésben áll majd. Tehát ezentúl újdonság lesz, hogy nem elég megtermeli, fel is kell tudni dolgozni a hagymát. A beruházás mintegy háromszáz új munkahelyet biztosít majd a környékbelieknek.

A jövőre induló gyár vezetője és a beszerzési igazgató kedden beszállítói fórumra hívta a térség gazdáit és vállalkozóit - írja az mr1-kossuth.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Miért elixír az Elixir® (x)

A foszfonát gombaölő szerek hatásmechanizmusa régóta viták és rejtélyek forrása. Egyes tudósok úgy vélik, hogy ezeknek a termékeknek a legtöbb gombaölő hatása közvetlenül a gomba kórokozójára vonatkozik; míg mások azt gyanítják, hogy a gombára gyakorolt közvetlen hatás és a gazdaszervezet természetes védekezésének stimulálása együttesen megelőzi a betegségeket.

KONFERENCIA
AgroFuture 2025
Fenntarthatósági követelmények az agráriumban.
AgroFood 2025
Élelmiszeripari körkép a hazai agráriumban.
EZT OLVASTAD MÁR?