Januártól 50 százalékos kamatkedvezménnyel igényelhető agrár forgóeszköz hitel

agrarszektor.hu
A Magyar Agrárkamara közleményében hívja fel a termelők figyelmét, hogy 2013. január 1-jétől az eddiginél kedvezőbb feltételek mellett igényelhető agrár forgóeszköz hitel a Magyar Fejlesztési Bank programja keretében.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A mezőgazdaságot sújtó idei csapadékhiány erősen próbára tette az agrártermelőket, a növénytermesztőknél, az állattenyésztőknél és az élelmiszer-feldolgozóknál is komoly likviditási problémák jelentkeztek.

Ezért a kormány úgy döntött, hogy januártól az agrárvállalkozások (növénytermesztők, állattenyésztéssel és halászattal foglalkozó gazdaságok, valamint a szarvasmarha-, baromfi-, sertés- és nyúlágazatban működő termeltetők) a jelenleginél is kedvezőbb feltételekkel igényelhetnek hitelt az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram keretében.

Az Agrár Forgóeszköz hitelszerződéssel már rendelkező, valamint az újonnan szerződött ügyfelek a hitelszerződésükben megjelölt esedékes kamatfizetéshez kamattámogatást vehetnek igénybe. A kamattámogatás mértéke legfeljebb az aktuális hitelkamat 50 %-a, de maximum évi 4 %-pont lehet. A vállalkozások a kamattámogatási kérelem benyújtásától számított első teljes, és az azt követő kamatidőszakok tekintetében már a kamattámogatás mértékével csökkentett kamatot fizetik meg.

A vállalkozások legkésőbb 2013. december 31-ig nyújthatnak be Agrár Forgóeszköz hitelhez kapcsolódó kamattámogatási kérelmet a finanszírozó pénzintézethez. További kedvező változás a hitelezési eljárásban, hogy az agrár forgóeszköz hitel futamideje 3 évről 6 évre változik, és azon belül egy év türelmi idő helyett 3 év türelmi idővel vehető igénybe.

A gazdálkodók által igényelt hitelkamat-kedvezmény a rendelkezésre álló szabad, csekély összegű (de minimis) támogatási körbe tartozik. A szabad keret lekérdezése, zárolása, felszabadítása a pénzintézet és az MVH közötti eljárásban valósul meg. A hitel nem rendeltetésszerű felhasználását, illetve az ahhoz kapcsolódó állami támogatás jogosulatlan igénybevételét az ellenőrző hatóság szankcionálja.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?