Milánóba megy a magyar alma

agrarszektor.hu
Együttműködés jöhet létre a FruitVeB, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és a milánói nagybani piac között - tájékoztatta földművelésügyi miniszter szerdán az észak-olasz nagyvárosból az MTI-t.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Fazekas Sándor tárcavezető a milánói tárgyalást követően elmondta, kölcsönösen előnyös kereskedelmi együttműködés jöhet létre a FruitVeB és a milánói Sogemi nagybani piac termelői és kereskedői szervezete között.

A milánói szervezet különösen a jó minőségű magyar alma és szilva iránt érdeklődött. Ezért képviselőjük hamarosan felveszi a kapcsolatot a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi szervezettel. Az olasz szakemberek a tervek szerint a közeljövőben Magyarországra látogatnak, hogy tanulmányozzák az itteni kereskedelmi folyamatokat, és személyesen is meggyőződjenek a magyar termékek minőségéről - közölte a miniszter.

A magyar delegáció - a szerdán és csütörtökön zajló - az EU Környezetvédelmi Informális Tanácsülése keretében látogatott el az Európai Unió legnagyobb zöldség-gyümölcs piacára. A jövőbeli megállapodásnak külön hangsúlyt adhat a 2015-re tervezett milánói világkiállítás - emlékeztetett Fazekas Sándor.

Mártonffy Béla, a FruitVeB elnöke, az MTI-nek Budapesten elmondta: a körvonalazódó együttműködéssel a FruitVeB az EU egyik legjobban működő kereskedelmi struktúrájához kapcsolódhat. Ez beleillik a magyar zöldség-gyümölcságazat fejlesztési terveibe, ugyanis 2020-ra évi egymillió tonnával - a mostani 2,5 millióról 3,5 millió tonnára - kívánják növelni az ágazat termelését. Így a mostani mintegy 50 százalékos exportarány 70 százalékra növelhető - tette hozzá.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?