Itt a nitrát gazdálkodói kézikönyv

agrarszektor.hu
Nitrát gazdálkodói kézikönyvet jelentetett meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A dokumentum a legfontosabb környezetvédelmi, adatszolgáltatási, nyilvántartási, valamint ellenőrzésekkel kapcsolatos tudnivalókkal látja el a gazdálkodókat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A NAK napokban megjelentetett nitrát gazdálkodói kézikönyve elsősorban azoknak szól, akik nitrátérzékeny területeken gazdálkodnak. A kézikönyv a legfontosabb környezetvédelmi, adatszolgáltatási, nyilvántartási, ellenőrzésekkel kapcsolatos tudnivalókat tartalmazza. A dokumentum elkészítésében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Földművelésügyi Minisztérium (FM) is közreműködött.

Mivel a nitrátérzékeny területek lehatárolása 2013. szeptember elsejétől változott, ezeken a területeken az úgynevezett Helyes Mezőgazdasági Gyakorlat szabályait 2014. szeptember elsejétől kötelező betartani. Ehhez nyújt segítséget a megjelent kézikönyv, amely számos hasznos információval látja el a mezőgazdasági termelőket. 

A nitrogén, mint az egyik legfontosabb növényi tápanyag, nagy mennyiségben súlyos környezeti és egészségügyi károkat okozhat. Ezt felismerve hozta létre az Európai Unió a Nitrát Irányelvet, a talaj és a felszín alatti és feletti vizek megóvása érdekében. 

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?