Csúcs ez a búza - Sorra dőlnek a rekordok

agrarszektor.hu
Kiemelkedő mennyiségű, 719 millió tonna lehet a világ betakarított búzatermése 2014-2015-ben - áll a Nemzetközi Gabonatanács legfrissebb előrejelzésében. A nemzetközi prognózisok szerint a rekordtermés komoly nyomást gyakorolhat a búzaárakra.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A legfrissebb, februári 26-i becslések szerint a világ betakarított összes búzatermése 719 millió tonna lehet 2014-2015-ben, és ez 1,1 százalékos növekedést jelent a januári felmérésekhez képest, illetve meghaladhatja az előző szezonban elért, 713 millió tonnás eredményt is. A készletek pedig felülmúlhatják azt a szintet, amelyet legutóbb 2011/12-ben mértek. A Nemzetközi Gabonatanács most felfelé korrigálta például Kazahsztán, Ukrajna, Argentína és Ausztrália termését, illetve betakarított árukészleteit, míg például Oroszországnál csökkentette korábbi becslését.

A terményfelesleg elérheti a 10 millió tonnát, és ez szakértők szerint már nyomást gyakorolhat a búzaárakra. Főleg akkor lehetnek jelentősebb ármozgások, ha a következő időszakban is hasonlóan nagy termés lenne.

A december közepi felmérések szerint a magyar gazdálkodók tavaly 1,054 millió hektár búzát vetettek, szemben az elmúlt évek 1,1 millió hektár körüli vetésterületével.  A tavalyi hazai búzatermés pedig 5,2 millió tonna volt, 4,71 tonnás termésátlag mellett.

 

 

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?