Virágzó levendulamezőn járt a miniszter

MTI
A tihanyi levendula a magyar mezőgazdasági kultúra éke és termesztése a tájba illő gazdálkodás jó példája, ezért a régen világszerte keresett növényünket újra ismertté kell tenni - nyilatkozta Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter a tizenegyedik Levendula Fesztivál megnyitóján szombaton, Tihanyban.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A kiemelkedő minőségű tihanyi levendulából készült illóolajok és gyógyászati célokat szolgáló növényi kivonatok világszerte keresettek voltak, még Amerikába is eljutottak, ezért a magyar mezőgazdaság ékességének számító tihanyi levendulát újra ismertté kellene tenni - emelte ki Fazekas Sándor a tizenegyedik Levendula Fesztivál megnyitóján. 

Az eseményen több ezer látogató vett részt, a helyszínen készült képeket pedig maga Fazekas Sándor is megosztotta közösségi oldalán:


MTI Fotó: Nagy Lajos

MTI Fotó: Nagy Lajos 

MTI Fotó: Nagy Lajos

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?