Csányi gigacége a vetéstől a szárításig most már mindent lefed

agrarszektor.hu
A terményszárítás területére is betört a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonába tartozó KITE Zrt. A nádudvari agrárintegrátor cég egy, a biztonságot és hatékonyságot javító precíziós terményszárítási technológiát is értékesít mostantól partnerhálózatában.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A KITE Zrt. 2017 júniusától partnerhálózatában értékesíti a Videokontroll precíziós terményszárítási technológiát - áll a nagyvállalat és a fejlesztő RS Bt. közleményében. A szemestermény szárítók biztonságát és hatékonyságát javító innováció az agrárintegrátor cég precíziós gazdálkodás programjának részét képezi.

A Videokontroll segítségével optimalizálható a szemestermény-szárítók működése, ezen felül a szárítótüzek megelőzése is lehetővé vált. Eredménye az egészségesebb, kevesebb toxint tartalmazó élelmiszer és takarmány, csökkenő energiaköltség és környezeti terhelés.

A precíziós gazdálkodást csakis komplexen lehet vizsgálni, márpedig a növénytermesztés folyamata nem zárul le a betakarítással. Ennek a komplexitásnak elhagyhatatlan része a Videokontrollra alapozott precíziós terményszárítás - mondta el a megállapodás kapcsán Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója.

A rendszer a keresztáramú szárítókba utólag építhető be. A szárítás folyamatát felügyelő kezelő minden fontos információt lát egy monitoron, ami a folyamat precíz irányításához kell. Az adatok interneten keresztül is kontrollálhatók, sőt a tulajdonos egy mobil applikáció révén, akár a telefonján is követheti a szárító működését - ismertette a részleteket Speiser Ferenc mezőgazdasági szaküzemmérnök, a Videokontroll egyik fejlesztője.

Az első, második és harmadik generációs Videokontroll fejlesztésén a 80-as évek elején Speiser Ferenc a Debreceni Egyetem munkatársaival közösen dolgozott. Az akkori technológiát harminc évvel később már két fiával közösen, családi vállalkozásként fejlesztették tovább, és kidolgozták a precíziós szárítás technológiáját.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?