A törököké a nagy orosz paradicsombiznisz

agrarszektor.hu
Megnyílt az orosz paradicsompiac Törökország előtt, mivel a napokban Oroszország engedélyezte a török vállalkozások számára, hogy paradicsomot exportáljanak az országba. A mennyiségi keretet 50 ezer tonnában határozták meg, az egyik legfontosabb feltétel pedig az, hogy a török paradicsomszállítmányok megfeleljenek a növény-egészségügyi előírásoknak.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az orosz állatorvosi és növény-egészségügyi felügyelet, a Rosselkhoznadzor, a napokban döntött arról, hogy engedélyezi Törökország számára, hogy paradicsomot exportáljon Oroszország területére. Mielőtt azonban az országba belépnek a török paradicsomszállítmányok, a  határon növény-egészségügyi ellenőrzésnek vetik alá azokat. A behozatal egyik feltétele ugyanis, hogy a termések nem mutathatják aknázómolyok kártételeit.

Így a paradicsom kínálat Oroszországban garantáltan olyan török gazdaságokból származik majd, amelyek megfelelnek az előírt növény-egészségügyi előírásoknak, illetve átestek az előírt növény-egészségügyi ellenőrzéseken. Az orosz minisztérium 50 ezer tonnában határozta meg a Törökországból származó paradicsomexportot.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?