Több együttműködést is kötöttek magyar és olasz élelmiszeripari cégek

Több együttműködést is kötöttek magyar és olasz élelmiszeripari cégek

agrarszektor.hu
Olaszország számos területen játszik fontos szerepet a magyar élelmiszeriparban, mind az élelmiszerimport és -export, mind pedig a vendéglátás terén - jelentette ki dr. Nobilis Márton az élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár az Olasz Agrár és Élelmiszeripari Technológiák konferencián, Budapesten. Az államtitkár végül felhívta a figyelmet arra, hogy az élelmiszeripar és a kereskedelem mindkét nemzet gazdaságának kulcsfontosságú szektor. A két ország közötti kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése és erősítése kiemelkedő fontosságú. 

Legyen Ön is Extra Early Bird | Agrárszektor 2025 konferencia

Szerezze meg jegyét most még Extra Early Bird áron a december 3-4. között megrendezésre kerülő siófoki Agrárszektor 2025 konferenciára, az év egyik legrangosabb agrárszakmai eseményére.

A konferencia értékelést ad az agrárium helyzetéről, egyúttal pedig felvázolja az ágazat előtt álló rövid- és hosszú távú fejlesztési és kitörési lehetőségeket, illetve bemutatja a vállalkozások üzleti döntéseihez szükséges mértékadó prognózisokat.

Az államtitkár hozzátette, az olasz élelmiszerek, mint például tészta, paradicsomszósz, sajtok, olívaolaj és számos más termék széles körben elérhetők Magyarországon - írja a kormany.hu. Kifejtette, az olasz és magyar élelmiszeripari vállalkozások között számos partnerség és együttműködés jött létre az évek során.

Dr. Nobilis Márton kiemelte, a kapcsolatok hozzájárulnak a gazdasági növekedéshez és a két ország közötti gazdasági együttműködés erősítéséhez. Olaszország és Magyarország együttműködése az agrár- és élelmiszeripari szektorban jelentős. Ezek a partnerségek segíthetik az innovációt és a termékek minőségének fejlesztését.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2025. augusztus 18. 05:59