Egyszerre rossz és jó a sok eső a földeken

agrarszektor.hu
Komoly gondot jelent a sok csapadék a repce-, az árpa- és a búzatábláknál. A napraforgónak és a kukoricának viszont jót tett a szinte mindennapos eső.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Jelentősen módosítja a főbb haszonnövények hozamkilátásait az utóbbi hetek különösen csapadékos időjárása - írja közleményében a Concordia Közraktár Zrt.  A közelgű betakarítású repcénél, árpánál és búzánál a sok csapadék komoly gondot jelenthet. A repcéből kipereghet a szem, a búzában felszaporodnak a gombás kártevők, miközben időjárástól függetlenül igaz, hogy a növényekben a poloskák is sok kárt okozhatnak, mivel egyre több az úgynevezett "szúrt szem". A felázott talaj ugyanakkor eleve minden növény betakarítását lassítja és drágítja, de a gabonaszárítás költségei is nőnek, ha ilyen marad az idő - áll a közleményben.

Ezzel ellentétben a napraforgónak és a kukoricának valóban aranyat ér a májusban és júniusban hullott, szinte mindennapos eső a Concordia szerint. E terményeknél folyamatosan javulnak a kilátások, és nem kizárt, hogy végül akár rekordtermést takarítanak majd be a két növényből a gazdák.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?