Ezek a legjobb búzák!

agrarszektor.hu
A hivatalos fajtakísérletek célja, hogy a termelők számára hasznosítható, objektív információkat adjanak az egyes búzafajták termőképességéről, minőségéről és agronómiai tulajdonságairól. Fajtabúzák éppúgy találhatóak a dobogós helyezettek között, mint hibridek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

 

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

A Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint a Gabonatermesztők Országos Szövetségeáltal koordinált posztregisztrációs kísérletek alapvető célja, hogy a termelők számára hasznosítható, objektív információt adjon az egyes búzafajtákról. A kísérletek felügyeletét és a lebonyolítással kapcsolatos feladatokat a Fajtakísérleti Innovációs Tanács (FIT) látta el, a kísérleteket pedig a NÉBIH Növénytermesztési és Kertészeti Igazgatóság Szántóföldi Növények Fajtakísérleti Osztálya végezte.

Debrecen-Látókép (Fotó: Oláh Tibor, MTVA)

2017 őszén 10 helyszínen - Mosonmagyaróváron, Szombathelyen, Jászboldogházán, Tordason, Szarvason, Iregszemcsén, Eszterágpusztán, Székkutason, Debrecenben és Gyulatanyán - összesen 46 búzafajtát vetettek el kisparcellás összehasonlító kísérletekben a NÉBIH szakembereinek segítségével. A kísérletsorozat fajtáit idén először két éréscsoportra bontva állították be. Az elkészült összefoglalóban az általános agronómiai értékek mellett a fajták nyersfehérje-, nedvessikér- és nedvességtartalmára vonatkozó adatait kísérleti helyekre lebontva összegezték. A részletes eredmények itt olvashatóak el.

A legnagyobb érdeklődésre tartó táblázatokat alább az agrárszektor.hu is közreadja.

Korai búzák szemtermése és agronómiai jellemzői (Forrás: GOSZ/VSZT)
Középérésű búzák szemtermése és agronómiai jellemzői (Forrás: GOSZ/VSZT)
Korai búzák szemtermése az egyes kísérleti helyszíneken - az átlagosnál jobbak zölddel kiemelve (Forrás: GOSZ/VSZT)
Középérésű búzák szemtermése az egyes kísérleti helyszíneken - az átlagosnál jobbak zölddel kiemelve (Forrás: GOSZ/VSZT)
Korai búzák nyersfehérje-tartalma (Forrás: GOSZ/VSZT)
Középérésű búzák nyersfehérje-tartalma (Forrás: GOSZ/VSZT)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?