2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Rekord! Brutális méretű szarvasgombát találtak Magyarországon

agrarszektor.hu
Egy több mint egy kilogrammos isztriai szarvasgombát találtak Baranya megye egyik erdejében. Az eddigi rekordot egy majdnem fele ekkora, 2016-ban megtalált 600 grammos példány tartotta, így a most megtalált óriás a Magyarországon valaha előkerült legnagyobb példánynak számít.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Egy 1040 grammos, azaz több mint egy kilogrammos isztriai szarvasgombát (Tuber magnatum) talált egy gombász Baranya megye egyik erdejében, amely így a Magyarországon valaha előkerült legnagyobb példány lett - írja közleményében az Agrárminisztérium. Az eddigi rekordot ugyanis egy 2016-ban megtalált 600 grammos óriás tartotta, amit a mostanihoz hasonlóan Baranya megyében találtak. Az abszolút magyar szarvasgombarekordot ugyanakkor egy 2014-ben talált, 1280 grammos nyári szarvasgomba tartja.

A világ legdrágább gombafajának számító isztriai szarvasgomba számára az idei év nemcsak rekord méreteket, hanem a bőséges olaszországi termésnek köszönhetően rekord alacsony árakat is eredményezett. A hosszú és meleg nyár a jelek szerint kedvezően hatott a mediterrán térségben elterjedtebb isztriai szarvasgomba számára Magyarországon is, melynek első példányait 1998-ban találták meg az országban és azóta is ritkaságnak számít.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31