Újabb nagybevásárlás: indiai kézbe került a francia növényvédő óriás, az Arysta

agrarszektor.hu
Ismét keletről érkezett vevő egy nyugat-európai nagyvállalatért: az indiai UPL szerezhette meg a francia Arystát. Az akció ugyan egy nagyságrenddel kevesebb tőkét mozgatott meg, mint amennyit a ChemChina a svájci Syngentáért letett, de nem hagyható figyelmen kívül.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

"Az UPL és az Arysta LifeScience ezentúl egy cég. Az UPL által felvásárolt Arysta LifeScience világszerte megkapta a hatósági jóváhagyást, és közösen arra fogunk törekedni, hogy a globális mezőgazdaság új vezetőjévé váljunk. Weboldalaink továbbra is a legjobb helynek számítanak a legfrissebb hírek elérése szempontjából, miközben cégeink egyesítését végrehajtjuk az elkövetkezendő hónapokban" - áll a közlemény a magyarországi Arysta oldalán.

Az Arysta LifeScience az innovatív növényvédő szerek, biológiai készítmények és biostimulátorok forgalmazására szakosodott mezőgazdasági vállalat. 200-nál is több hatóanyaggal bír, a cég termékpalettáján gomba-, rovarölő, gyomirtó és csávázószerek mellett biológiai készítmények is megtalálhatók. Az Arysta LifeScience több mint 4000 alkalmazottal, 100-nál is több országban van jelen.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

AZ UPL végül 4,2 milliárd dollárért szerezte meg a franciai vállalatot. Az UPL elsősorban - földrajzi elhelyezkedését figyelembe véve - az ázsiai és az ausztráliai piacokon akar terjeszkedni, újításként pedig a biotermékek bevezetésére koncentrál. Emlékeztetőül: a svájci Syngenta egy nagyságrenddel nagyobb összegért, 43 milliárd dollárért került két évvel ezelőtt a kínai ChemChina kezébe, portfólióját szintén a fenntartható növényegészügyi megoldások dominálják.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?