Újabb nagybevásárlás: indiai kézbe került a francia növényvédő óriás, az Arysta

agrarszektor.hu
Ismét keletről érkezett vevő egy nyugat-európai nagyvállalatért: az indiai UPL szerezhette meg a francia Arystát. Az akció ugyan egy nagyságrenddel kevesebb tőkét mozgatott meg, mint amennyit a ChemChina a svájci Syngentáért letett, de nem hagyható figyelmen kívül.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

"Az UPL és az Arysta LifeScience ezentúl egy cég. Az UPL által felvásárolt Arysta LifeScience világszerte megkapta a hatósági jóváhagyást, és közösen arra fogunk törekedni, hogy a globális mezőgazdaság új vezetőjévé váljunk. Weboldalaink továbbra is a legjobb helynek számítanak a legfrissebb hírek elérése szempontjából, miközben cégeink egyesítését végrehajtjuk az elkövetkezendő hónapokban" - áll a közlemény a magyarországi Arysta oldalán.

Az Arysta LifeScience az innovatív növényvédő szerek, biológiai készítmények és biostimulátorok forgalmazására szakosodott mezőgazdasági vállalat. 200-nál is több hatóanyaggal bír, a cég termékpalettáján gomba-, rovarölő, gyomirtó és csávázószerek mellett biológiai készítmények is megtalálhatók. Az Arysta LifeScience több mint 4000 alkalmazottal, 100-nál is több országban van jelen.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

AZ UPL végül 4,2 milliárd dollárért szerezte meg a franciai vállalatot. Az UPL elsősorban - földrajzi elhelyezkedését figyelembe véve - az ázsiai és az ausztráliai piacokon akar terjeszkedni, újításként pedig a biotermékek bevezetésére koncentrál. Emlékeztetőül: a svájci Syngenta egy nagyságrenddel nagyobb összegért, 43 milliárd dollárért került két évvel ezelőtt a kínai ChemChina kezébe, portfólióját szintén a fenntartható növényegészügyi megoldások dominálják.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?