Átalakult a nagy agrárcég: ezt a változást a magyar termelők is érezni fogják

agrarszektor.hu
A Corteva Agriscience, a DowDuPonttól levált, június 3-tól önálló mezőgazdasági vállalat (NYSE: CTVA) bemutatta magyarországi tevékenységét. A Corteva Agriscience jelenleg is fejlesztés alatt álló szegedi kutatóállomásán a kukorica és napraforgó hibridek nemesítése mellett növényvédelmi kutatások is folynak.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Corteva Agriscience magyarországi vállalatai 185 alkalmazottat foglalkoztatnak, ebből 26 fő a kutatás-fejlesztés területén dolgozik - írja közleményében a cég. A Corteva Agriscience magyarországi kutatási-fejlesztési kapacitása igen jelentős, a 2007-ben létesült kutatóállomáson a kukorica és napraforgó hibridek nemesítése mellett növényvédelmi kutatások is folynak, középpontban a gyomirtószerek fejlesztésével, de a kutatók rovar- és gombaölő megoldásokon is dolgoznak.

A szarvasi vetőmagüzemben a vetőmagok magyarországi alapanyagokból készülnek és a hazai termelőkkel több mint 15 ezer hektáron megtermelt hibridkukorica-vetőmagot dolgoznak fel. A teljes magyar vetőmagtermelés jelentős része Szarvason folyik, a vetőmagüzem kibocsátása évi 1,5 millió zsák. A vetőmagexport hagyományos felvevőpiacai Oroszország, Ukrajna, Bulgária, Ausztria, Lengyelország, Szlovákia.

Magyarországon a Corteva Agriscience rendelkezik az egyik legnagyobb létszámú szaktanácsadói hálózattal. A szaktanácsadók a személyes megbeszéléstől a szakmai előadásokon keresztül a web-alapú kommunikációig a legkülönbözőbb csatornákon keresztül tartják a kapcsolatot a magyar gazdákkal. A szaktanácsadás a növénytermesztés minden fázisára és a növényvédelem minden területére kiterjed, segítve a gazdákat abban, hogy a vetőmagban rejlő terméspotenciál minél nagyobb fokú kihasználásával érjenek el kiváló hozamokat, és világszínvonalú termékeket állítsanak elő.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?