Fontos útmutató jelent meg a Natura 2000 gyepterületen gazdálkodók számára

agrarszektor.hu
A Természetközeli gazdálkodási gyakorlatok útmutatója címmel jelent meg egy gyepgazdálkodási útmutató, amely speciálisan a Natura 2000 gyepterületeken végzett megfelelő gazdálkodáshoz nyújt segítséget. A kötetből megismerhetjük a Natura 2000 hálózatra vonatkozó jogi hátteret, valamint az egyes gazdálkodási előírások, illetve megkötések mögötti szakmai hátteret is.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Magyarország területének közel kétharmada mezőgazdasági művelés alatt áll, ennek 15%-a, mintegy 795 ezer hektár gyepterület - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Ennek a 60%-a pedig a Natura 2000 hálózathoz tartozik, vagyis fokozott védelmet élvez és csak speciális jogszabályokban meghatározott feltételek betartásával lehet mezőgazdasági tevékenységet folytatni rajtuk. A Natura 2000 hálózathoz tartozó gyepterületekre vonatkozó külön szabályokról jelent meg most egy kiadvány a "Túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" című LIFE projekt keretén belül.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A Természetközeli gazdálkodási gyakorlatok útmutatója címet viselő kötetből megismerhetjük a Natura 2000 hálózat természetvédelmi jelentőségét, kijelölésének okait, a vonatkozó jogi hátteret, valamint az egyes gazdálkodási előírások, illetve megkötések mögötti szakmai hátteret. A kiadvány közérthető nyelven, sok példával és magyarázó ábrával és praktikus tanáccsal segíti a Natura 2000 gyepterületen gazdálkodókat, valamint mindazokat is, akik természetközelibbé szeretnék átalakítani a gyepgazdálkodásukat. A kiadvány ingyenesen letölthető erről a linkről.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?