Hétfőn véget ér az indián nyár: Esővel, köddel és széllel érkezik a jövő hét

agrarszektor.hu
Esős, szeles, borús idővel érkezik a hétfő, de délutánra nagyjából mindenütt ki fog tisztulni az ég. Éjszaka átlagosan 4-8, nappal pedig 12-16 fokos hőmérséklettel lehet számolni

Az éjszaka folyamán a nyugati és középső országrészben erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és délnyugaton, nyugaton elered az eső. Keleten szakadozott marad a felhőzet, foltokban köd képződhet, de csapadék nem várható. A délies szelet sokfelé élénk, több helyen erős lökések kísérik, írja a met.hu.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Hétfő reggel, kora délelőtt keleten is nagyrészt bezáródik a felhőtakaró az ország felett, a csapadék a középső országrész fölé helyeződik, miközben délnyugaton, nyugaton egyre nagyobb területen kiderül az ég. Kora délutánra a Dunántúl után a középső tájak fölül is elvonulnak a felhők, ekkortól inkább már csak északkeleten eshet.

Hajnalig a délkeleti szelet sokfelé élénk, több helyen erős lökések kísérik, holnap napközben a déli, délnyugati szél már kisebb területen lesz élénk, néhol erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet északkeleten általában 4-8, másutt 8-12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 12-16 fok között várható, de a Tiszántúl egy részén 17-18 fok is lehet.

Az Alpokalja térségében az éjszaka képződött köd várhatóan a délelőtti órákban megszűnik. Napközben a délkeleti szelet a Dunántúli-középhegységben időnként viharos, 60 km/h körüli lökések kísérhetik.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 30. 06:03