Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.01.30. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.01.30. csütörtök

agrarszektor.hu
A délelőtti órákig nagyrészt napos időre van kilátás, majd növekszik a felhőzet - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2020.01.30.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2020.01.30.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2020.01.30.) napon.

2020.01.30. csütörtök: A délelőtti órákig nagyrészt napos időre van kilátás, majd növekszik a felhőzet. A legtöbb napsütésre a Dél-Dunántúlon, a legkevesebbre a északkeleti, keleti vidékeken. Helyenként valószínű zápor, hózápor. Gyakran lesz élénk, helyenként erős a nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között várható. Késő estére -1, +4 fok köz csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Az ország nagy részén száraz utakon autózhatunk, azonban szórványosan előfordul záporeső, illetve hózápor, így számítani lehet csúszós, síkos útszakaszokra is. Az északnyugati, majd délnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatás miatt gyorsabbá válhat a szívműködés, a légzés. Nő a vérzésre való hajlam. Ingadozhat a vérnyomás.

A következő napok várható időjárása

2020.01.31. péntek: Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, délután a Dunántúl egy részén lehetnek napos időszakok. Kezdetben többfelé (legkisebb eséllyel délnyugaton), délután inkább már csak északkeleten, keleten helyenként várható eső, zápor. A délnyugati, nyugati szél élénk vagy erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között alakul, de északkeleten kissé hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 8 és 14, északkeleten 3 és 7 fok között várható.

2020.02.01. szombat: Délnyugaton több órára kisüt a nap, északkeleten ugyanakkor nagyrészt erősen felhős időre van kilátás. A két országrész között változóan felhős idő ígérkezik. Főként északkeleten alakulhat ki helyenként záporeső. A délnyugati szél élénk, délnyugaton nagy területen erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 15 fok között várható.

Friss híreink:

Őrület: ennyit keres egy profi agrárgépész Magyarországon
Akár nettó 450 ezer forintot is megkereshet egy hónapban egy agrárgépész Magyarországon, nem véletlen tehát, hogy az utóbbi években 70 százalékkal nőtt azon fiatalok száma, akik ezt a szektort választják - tájékoztatta a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) az agrárszektor.hu-t. A szakma ugyanakkor még közel sem telített, Nógrád, Zala, Vas, Somogy és Győr-Moson-Sopron megyében ugyanis még az országos átlaghoz képest is nagyobb hiány van ezen szakemberekből, pedig a statisztikák szerint a Dunántúlon jellemzően nagyobb fizetésekre számíthatnak az agrárgépész szakmában elhelyezkedők.

Biogazdálkodásban sehol sem vagyunk: Magyarország az uniós lista végén
Az organikus gazdálkodás alá vont területek nagysága az Európai Unióban 2018-ban elérte a 13,4 millió hektárt, vagyis a mezőgazdasági termelésben résztvevő összes földterület mintegy 7,5%-án folytatnak biogazdálkodást az emberek. Ez az arány 34%-kal nőtt 2012 óta, amikor az európai mezőgazdasági területek csupán 5,6%-án folytattak organikus gazdálkodást. Magyarország az uniós lista végén kullog, hazánkban 2018-ban a teljes mezőgazdasági termelés alá vont területeknek csupán 3,9%-án folyt biogazdálkodás.

Minden gazda ilyen traktorokról álmodik: ezek most a legmenőbb gépek a piacon
2020. január 22-25 között rendezték meg a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban a 38. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítást, valamint a 10. AgrárgépShow Mezőgazdasági Eszköz-és Gépkiállítást, amire az Agrárszektor is ellátogatott. A szakmai rendezvényen csaknem 350 kiállító mutatta be termékeit, szolgáltatásait. Összegyűjtöttük melyek most a legmenőbb gépek a piacon, illetve mik közül válogathatnak a gazdák.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13