2023. március 27. hétfő Hajnalka

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.02. vasárnap

agrarszektor.hu
Keleten is csökken a felhőzet, eleinte napos idő várható, majd a déli órákban nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.02.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2020.02.02.) napon!

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2020.02.02.) napon.

2020.02.02. vasárnap: Keleten is csökken a felhőzet, eleinte napos idő várható, majd a déli órákban nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Délutántól főként az ország északi felén, estétől már keleten is több helyen kell kisebb esőre, záporra számítani. A nyugatias szelet az ország északkeleti harmadán erős, néhány helyen viharos széllökések kísérik. A hőmérséklet kora délután 10 és 18 fok között valószínű. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Éjszaka északon, majd reggel már inkább délen , délkeleten várható eső, zápor, emiatt arrafelé nedvesek, csúszósak lesznek az utak. Napközben újabb csapadékhullám érkezik, így a délutáni órákban északon, majd este már inkább keleten várható eső, így akkor ott számíthatunk csúszós utakra. A nyugati, délnyugati szelet sokfelé erős, néhol időnként viharos lökések kísérhetik, ami iránytartási problémát okozhat.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Melegfront jellegű hatás okozhat fejfájást, álmatlanságot, vérnyomás-ingadozást. Csökkenhet a koncentráló-képesség.

A következő napok várható időjárása

2020.02.03. hétfő: Többnyire erősen felhős lesz az ég, és több helyen várható eső, zápor. A nyugati, északnyugati szél időnként megerősödik, egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 13 fok között alakul.

2020.02.04. kedd: Többnyire erősen felhős lesz az ég. Több helyen várható eső, késő délutántól havas eső, hózápor is. A délnyugati szél északnyugatira fordul, és nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 13 fok között alakul, de néhol már napközben csökkenni fog a hőmérséklet.

Friss híreink:

Ezek a génmódosított rovarok lehetnek a veszélyes kártevők legnagyobb ellenségei
A közönséges molylepkék genetikailag módosított változatai lehetnek a jövő hatékonyabb és fenntarthatóbb növényvédelmének eszközei. A jövő növényvédelmében szerepet kaphatnak a genetikailag módosított molyok is, legalábbis a Cornell Egyetem legfrissebb kutatása szerint.

Megújítanák az üvegházi növénytermesztést: az ágazatnak nagy szüksége lenne rá
A projekt célja az, hogy olyan eljárásokat találjanak, amelyek visszafogják az üvegházak szén-dioxid-kibocsátását, és csökkentik a növényvédőszerek és talajjavítók használatát.

Nagy megkönnyebbülés a hímnemű csirkéknek: a bezúzás többé nem opció
A francia mezőgazdasági miniszter, Didier Guillaume bejelentette, hogy 2021-től be fogják tiltani Franciaországban a hímnemű csirkék megsemmisítését. Emellett tilos lesz a malacok érzéstelenítés nélküli kasztrálása is. Az állatjóléti csoportok óvatosan üdvözölték a két bejelentést.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?