Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.02. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.02. vasárnap

agrarszektor.hu
Keleten is csökken a felhőzet, eleinte napos idő várható, majd a déli órákban nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.02.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2020.02.02.) napon!

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2020.02.02.) napon.

2020.02.02. vasárnap: Keleten is csökken a felhőzet, eleinte napos idő várható, majd a déli órákban nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Délutántól főként az ország északi felén, estétől már keleten is több helyen kell kisebb esőre, záporra számítani. A nyugatias szelet az ország északkeleti harmadán erős, néhány helyen viharos széllökések kísérik. A hőmérséklet kora délután 10 és 18 fok között valószínű. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Éjszaka északon, majd reggel már inkább délen , délkeleten várható eső, zápor, emiatt arrafelé nedvesek, csúszósak lesznek az utak. Napközben újabb csapadékhullám érkezik, így a délutáni órákban északon, majd este már inkább keleten várható eső, így akkor ott számíthatunk csúszós utakra. A nyugati, délnyugati szelet sokfelé erős, néhol időnként viharos lökések kísérhetik, ami iránytartási problémát okozhat.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Melegfront jellegű hatás okozhat fejfájást, álmatlanságot, vérnyomás-ingadozást. Csökkenhet a koncentráló-képesség.

A következő napok várható időjárása

2020.02.03. hétfő: Többnyire erősen felhős lesz az ég, és több helyen várható eső, zápor. A nyugati, északnyugati szél időnként megerősödik, egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 13 fok között alakul.

2020.02.04. kedd: Többnyire erősen felhős lesz az ég. Több helyen várható eső, késő délutántól havas eső, hózápor is. A délnyugati szél északnyugatira fordul, és nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 13 fok között alakul, de néhol már napközben csökkenni fog a hőmérséklet.

Friss híreink:

Ezek a génmódosított rovarok lehetnek a veszélyes kártevők legnagyobb ellenségei
A közönséges molylepkék genetikailag módosított változatai lehetnek a jövő hatékonyabb és fenntarthatóbb növényvédelmének eszközei. A jövő növényvédelmében szerepet kaphatnak a genetikailag módosított molyok is, legalábbis a Cornell Egyetem legfrissebb kutatása szerint.

Megújítanák az üvegházi növénytermesztést: az ágazatnak nagy szüksége lenne rá
A projekt célja az, hogy olyan eljárásokat találjanak, amelyek visszafogják az üvegházak szén-dioxid-kibocsátását, és csökkentik a növényvédőszerek és talajjavítók használatát.

Nagy megkönnyebbülés a hímnemű csirkéknek: a bezúzás többé nem opció
A francia mezőgazdasági miniszter, Didier Guillaume bejelentette, hogy 2021-től be fogják tiltani Franciaországban a hímnemű csirkék megsemmisítését. Emellett tilos lesz a malacok érzéstelenítés nélküli kasztrálása is. Az állatjóléti csoportok óvatosan üdvözölték a két bejelentést.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?