Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.05. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.05. szerda

agrarszektor.hu
A nap első felében még lesznek erősen felhős területek, majd fokozatosan mindenhol csökken a felhőtakaró, délután már nagy területen derült vagy kissé felhős, napos idő várható - derül ki az Agrárszektor szerdai (2020.02.05.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2020.02.05.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2020.02.05.) napon.

2020.02.05. szerda: A nap első felében még lesznek erősen felhős területek, majd fokozatosan mindenhol csökken a felhőtakaró, délután már nagy területen derült vagy kissé felhős, napos idő várható. Reggel, délelőtt főként a Dunántúlon és az Alföldön lehet zápor, havas eső zápor, hózápor, majd megszűnik a csapadék. Az északi szelet nagy területen viharos széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű. Késő estére -2, +3 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Eleinte még többfelé, majd egyre inkább már csak a keleti részeken várható eső, néhol havas eső, emiatt sokfelé találkozhatunk nedves, csúszós útburkolattal. Az északnyugati szél nagy területen lesz viharos, a magasabb részeken akár 100 km/h-s széllökések is lehetnek. Fokozottan figyeljünk az utakon, hiszen a szél a menetstabilitást erősen ronthatja.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A hideg szeles időben a frontérzékenyeknél fejfájás, levertség tapasztalható.

A következő napok várható időjárása

2020.02.06. csütörtök: Reggel nagyrészt derült lesz az ég, és az ország nagyobb részén még több órára kisüt a nap, majd észak felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, északkeleten délutánra beborul az ég. Északkeleten, keleten helyenként hózápor, zápor előfordulhat. Az északnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul, de északkeleten hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható.

2020.02.07. péntek: Változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Keleten néhol hózápor, zápor előfordulhat. Az északias szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között várható.

Friss híreink:

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a lista
Mintegy 11 százalékkal több traktort vettek a magyar gazdák 2020 januárjában, mint egy évvel korábban, 2018 első hónapjához képest pedig 38 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka jelenleg a Fendt, amelyből idén januárban 23-mat adtak el, míg egy évvel korábban mindössze 12-t. A népszerűségi listán második a New Holland, harmadik pedig a John Deere, 2019-hez képest azonban látványosan csökkent a Claas márka népszerűsége.

Mindent lát az angolok legújabb drónja: óriási segítség érkezik a gazdák számára
A Skippy Scout egy olyan mobilos alkalmazás, amely nagy segítséget jelenthet a gazdáknak a növényeik állapotának felmérésében. Az applikáció első változata már 2019-ben is elérhető volt, az azt fejlesztő Drone Ag közösségi finanszítozási kampányt is indított, hogy megvalósíthassák a Skippy Scout következő változatát. A kampány sikerrel zárult, az alkalmazás második verziója márciustól lesz megvásárolható.

Újabb cégeket vásárolt fel a CNHi: trapéz hevederek kerülnek a Quadracokra is
Új szerzeményei révén a CNH Industrial megújíthatja a traktorok járószerkezetét és szert tesz két masszív boronára is. Idén tehát ismét új megoldások jelennek meg a CNH színeiben.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?