2022. június 26. vasárnap János, Pál

Hírek - Gépek

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a lista

Mintegy 11 százalékkal több traktort vettek a magyar gazdák 2020 januárjában, mint egy évvel korábban, 2018 első hónapjához képest pedig 38 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka jelenleg a Fendt, amelyből idén januárban 23-mat adtak el, míg egy évvel korábban mindössze 12-t. A népszerűségi listán második a New Holland, harmadik pedig a John Deere, 2019-hez képest azonban látványosan csökkent a Claas márka népszerűsége.
 
 

2020 januárjában az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a Fendt, a New Holland, a John Deere, a Valtra, és a Polaris voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. Fendtből 23-at adtak el januárban, ami 11 darabbal több, mint tavaly ugyanekkor, emellett New Hollandból, John Deere-ből, valamint Valtraból is jóval többet vásároltak most a gazdák, mint 2019 azonos hónapjában. Ugyanakkor a Polaris hiába végzett a januári népszerűségi lista ötödik helyén, tavaly többet adtak el belőle mint most. 2019-ben sokkal kapósabb volt a Claas márka, mint eddig 2020-ban, tavaly ugyanis 14 kelt el belőle, most azonban mindössze 5, ez viszont még mindig sokkal több a 2018-as nullához képest.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

2020 januárjában összesen 195 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel azelőtti mennyiséghez képest 11,4 százalékos emelkedést jelent, 2019 januárjában ugyanis 175 traktor kelt el. 2018-hoz képest is nőtt az eladások száma, akkor csupán 141 traktor adtak el. Ugyanakkor tavaly decemberhez képest sokat változott a vásárlási kedv, mert akkor 298 traktort adtak el, így jól látszik, hogy 2020 első hónapjára jelentősen csökkentek az eladások. 

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben