Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.05.24. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.05.24. vasárnap

agrarszektor.hu
Délelőtt nyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, a zárt felhőtakaró feloszlását követően nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk délután helyenként záporral, zivatarral - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.05.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2020.05.24.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2020.05.24.) napon.

2020.05.24. vasárnap: Délelőtt nyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, a zárt felhőtakaró feloszlását követően nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk délután helyenként záporral, zivatarral. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik, viharos széllökések is lehetnek, majd délután lassanként mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet napközben 18 és 23, késő este 9 és 15 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Estétől hidegfronti hatás. Migrén, álmosságérzés, elnyúlt reakcióidő, erősödő görcskészség, ízületi fájdalmak, fokozódó allergiás tünetek.

A következő napok várható időjárása

2020.05.25. hétfő: A több-kevesebb napsütés mellett gyakorta megnövekszik a felhőzet, és többfelé várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél napközben ismét nagy területen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

2020.05.26. kedd: A több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, amelyből több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Az északias szelet többfelé kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

Friss híreink:

Erre senki se számított: a mezőgazdaság újabb területét hódíthatják meg a robotok
Szokatlan látványban lehetett része az új-zélandi gazdáknak néhány napja. Egy nagyszabású terepi tesztelés keretén belül egy négylábú robot "kutya" próbált meg terelőfeladatokat ellátni egy juhnyáj mellett, növényeket ellenőrizni, valamint egyéb, a mezőgazdasággal kapcsolatos feladatokat elvégezni.

Rájár a rúd a szántóföldi növényekre: két fronton is küzdeniük kell az életükért
Az elmúlt héten folytatódott a változékony, időnként hűvös, de változatlanul száraz időjárás. Több-kevesebb eső szinte mindenhol esett, de a csapadék mennyiségét általában a napi párolgás is meghaladta. Az őszi kalászosok általában mindenütt virágoznak, virágzik az akác is, bár a virágok mennyisége igen csekély a tavaszi fagyok következtében. A kapás kultúrák vontatottan fejlődnek, sok a gyomosodási probléma, valamint a könnyű talajokon a porverés a gyakori szél miatt, írta dr. Aponyi Lajos növényvédelmi előrejelzésében.

Hétvégén teljesen bedurvulhat az időjárás: erre kell készülni
A követező három napban az ország minden területén megdörrenhet és leszakadhat az ég. Szombaton nyugat felől érkezik egy zivatarokat és erős szelet hozó front. Helyenként akár jégeső is lehet, írta meg az Infostart a met.hu információi alapján.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?