Nagyot húzott a Bayer: teljesen új zöldségfajták létrehozását tervezik

Nagyot húzott a Bayer: teljesen új zöldségfajták létrehozását tervezik

A Bayer AG egyik leányvállata, a Leaps by Bayer és a szingapúri székhelyű globális beruházási vállalat, a Temasek bejelentették, hogy közös beruházásba kezdenek, és ennek érdekében Unfold néven új céget hoznak létre. Az új cég elsődleges feladata a vertikális növénytermesztésben rejlő genetikai lehetőségek feltérképezése és elérése lesz. Az előzetes erőfeszítések azon új zöldségfajták megalkotására fognak irányulni, amelyek a lehető legjobb minőséget és érzékszervi élményt nyújtják majd a fogyasztóknak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az Unfold, felhasználva a növények vetőmaggenetikáját (csíraplazma) új vetőmagfajták kifejlesztésére fog összpontosítani, kiegészítve a vertikális gazdaságok beltéri növénytermesztési környezetére szabott agronómiai tanácsokkal, olvasható a Future Farming oldalán. A mezőgazdaság számára fenntartható megoldásokat kínáló innovációk megalkotása egyike annak a tíz területnek, amelyet a Leaps by Bayer kiemelten kezel és amelybe be is ruháznak, mondta Jürgen Eckhardt, a vállalat vezetője. A szakember szerint az Unfold céget az hívta életre, hogy alapvető áttöréseket érjen el az új technológiákkal az egészségügy és a mezőgazdaság területein.

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. A rendezvény az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt, illetve lehetőséget biztosít a networkingre és a kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát december 3-4-én!

Jürgen Eckhardt szerint az Unfold-ba való befektetés kiváló példája annak a kreatív és transzformatív megközelítésnek, amely olyan mezőgazdasági termékek fejlesztését célozza, amely egyszerre egyszerre teljesíti a fogyasztók, a termelők és a bolygó igényeit. A szakember szerint az új cég befektetői olyan megoldásokat támogatnak, amelyek hozzájárulnak a fenntartható módon, helyben termelt élelmiszerek előállításához, valamint segítenek az élelmiszerbiztonsági kihívások leküzdésében. Az Unfold székhelye az Egyesült Államokban, Kaliforniában lesz, Davis városában, vezérigazgatója pedig John Purcell lesz. A cégnek a kereskedelmi, valamint a kutatás-fejlesztési részlegei pedig Kaliforniában és Szingapúrban lesznek.

John Purcell elmondta, hogy az Unfold vállalatot az különbözteti meg más vállalkozásoktól, hogy páratlan mértékű befektetést eszközöltek a csíraplazma-technológiába és olyan növénytermesztési modellekbe, amelyeket kifejezetten a vertikális gazdálkodási környezetekre optimalizáltak. Ez utóbbi terület mostanáig meglehetősen alulfinanszírozott és kevéssé kutatott volt. Annak érdekében, hogy drámai mértékben növeljék a termelékenységet, ízélményt és az egyéb fogyasztói igényeket, az Unfold a legújabb vetőmaggenetikai eljárásokat fogja ötvözni a legjobb szakemberek hozzáértésével. A cég éppen ezért keresi majd a partnerséget a vertikális farmok üzemeltetőivel, technológiai ellátóival és az ellátási lánc egyéb szereplőivel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13