Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.15. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.15. kedd

agrarszektor.hu
Túlnyomóan borult, párás, főként a Nyugat-Dunántúlon foltokban ködös időre számíthatunk - derül ki az Agrárszektor keddi (2020.12.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2020.12.15.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2020.12.15.) napon.

2020.12.15. kedd: Túlnyomóan borult, párás, főként a Nyugat-Dunántúlon foltokban ködös időre számíthatunk. Tartósan rossz látási viszonyok a felhőbe burkolózó hegyvidéki tájakon lehetnek. Legfeljebb északnyugaton van kis esély a felhőzet átmeneti felszakadozására. Szitálás továbbra is előfordulhat. Általában gyenge marad a légmozgás, de a Kisalföldön megélénkülhet, Sopron környékén meg is erősödhet a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között várható. Késő estére 0 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Több helyen párás, helyenként akár tartósabban ködös idő várható. Szitálás többfelé okozhat nedves, csúszós útszakaszokat.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket, de a tartósabban szürke, borongós idő álmosságot, fáradékonyságot okozhat.

A következő napok várható időjárása

2020.12.16. szerda: Nagyrészt borult időre kell számítani, csak kis területen süthet ki a nap, a rétegfelhőzet felett délutántól a középső és magasabb szinteken is megnövekszik a felhőzet nyugat felől. Tartósabban ködös területek is lehetnek. Szórványos várható csapadék: szitálás, délutántól kisebb eső is, illetve éjszaka, hajnalban néhol ónos szitálás alakulhat ki. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

2020.12.17. csütörtök: Általában borult idő várható, a rétegfelhőzet csak kis területen vékonyodhat el, szakadhat fel. Párás lesz a levegő, tartósan ködös területek is lehetnek. Szórványosan valószínű gyenge csapadék: szitálás, reggelig helyenként eső, illetve éjszaka, hajnalban néhol ónos szitálás, ónos eső. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Friss híreink:

Ez lehet a magyar borászatok fekete éve: a karácsony sem mentheti meg őket
A korábbi évek megrendeléseinek csupán a töredékét kapták az idén novemberben és decemberben a hazai borászatok. Van olyan pincészet, ahonnan máris szabadságra küldték az alkalmazottakat, a ritkán érkező vevőket ugyanis a tulajdonos is ki tudja szolgálni, sőt, arra is marad bőven ideje, hogy a szükséges szállításoknak eleget tegyen.

A 2020-as év legnagyobb nyertesei és vesztesei a magyar agráriumban
A Takarékbank agrár és élelmiszeripari bizalmi mutatóval, úgynevezett Agrár Trend Indexszel méri, hogyan ítélik meg jövőjüket az agrárágazati szereplők. A mutató jól tükrözte a koronavírus-járvány következtében kialakult hektikus időszakot, ugyanakkor az is látszik, hogy 2020 első félévéhez képest pozitív elmozdulás történt az ágazatban - tájékoztatott Hollósi Dávid, a Takarékbank Zrt. Takarék Agrár Üzletágának ügyvezető igazgatója az Agrárszektor 2020 Konferencián. Hozzátette, az állattenyésztésnek három vírussal is meg kellett küzdenie idén, a csapásoknak azonban még közel sincs vége, ami abból is látszik, hogy habár az agrárium egésze javult az év elejéhez képest, a sertéságazat az októberi adatok szerint is negatív tendenciát mutatott.

Óriási lemaradásban a magyar élelmiszeripar: szemléletváltást sürgetnek az elemzők
Óriási lemaradásban van a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar az európai uniós tagállamokhoz képest: mostanra már az a Lengyelország is megelőz minket, aki 10-15 évvel ezelőtt még mögöttünk állt, és nettó importőrnek számított. A szakemberek Agrárszektor 2020 Konferencia egyik kerekasztal-beszélgetésén azt elemezték, milyen módokon lehetne javítani Magyarország agrárgazdaságának helyzetén, és melyek azok a pozitív példák és jó gyakorlatok, amelyeket itthon is működhetnének.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 2. 05:59