Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.03.15. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.03.15. hétfő

agrarszektor.hu
Az ország nagy részén felhős idővel indul a nap, ám napközben északnyugat, nyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, a gomolyfelhő-képződés mellett pedig a legtöbb helyen hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor hétfői (2021.03.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2021.03.15.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2021.03.15.) napon.

2021.03.15. hétfő: Az ország nagy részén felhős idővel indul a nap, ám napközben északnyugat, nyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, a gomolyfelhő-képződés mellett pedig a legtöbb helyen hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Néhol kialakulhat zápor, a hegyekben esetleg hózápor. A Tiszántúlon viszont akár egész nap borult maradhat az idő, és ott - egyre inkább a keleti határvidéken - eső, záporeső továbbra is előfordulhat. Az északnyugati, északi szelet nagy területen kísérik erős, néhol viharos lökések, majd estére a legtöbb helyen veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 12 fok között várható, de a tartósabban felhős Tiszántúlon pár fokkal hűvösebb lesz. Késő estére -1 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Továbbra is hideg fronthatás érvényesül időjárásunkban, emiatt lassulnak reflexeink, vezessünk óvatosan! Keleten még hétfőn is több helyen lehetnek esőtől, nedvesek, csúszósak az utak, másutt legfeljebb átmeneti csúszósságot okoznak majd a futó záporok. Sokfelé lesz erős, olykor viharos az északias szél, ez iránytartási problémát okozhat.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Fejfájás, migrén, görcsök jelentkezhetnek a front hatására.

A következő napok várható időjárása

2021.03.16. kedd: Éjjel közepesen, a Dunántúl egyes részein és a keleti megyékben erősen felhős lesz az ég. Előbbi tájakon záporok, utóbbi térségben eső, havas eső is lehet. Napközben az ország nagy részén napos, gomolyfelhős idő várható szórványos záporokkal, az északkeleti határ közelében viszont felhős lesz az ég és kisebb eső is kialakulhat. Az északnyugati, északi szél nagy területen megerősödik, Sopron és a Zemplén vidékén viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +3 fok között alakul, de a fagyzugos északi völgyekben ennél hidegebb is lehet. A csúcshőmérséklet 7 és 12 fok között várható.

2021.03.17. szerda: A Dunántúlon a gomolyfelhő-képződés mellett általában sok napsütés várható, de keleten akár nagyobb területen is felhősebbre fordulhat az idő. Helyenként záporok, hózáporok kialakulása valószínű, a Tiszántúlon pedig gyenge eső is lehet. Az északi, északnyugati szelet napközben nagy területen erős, a Dunántúl jellemzően szeles tájain és északkeleten viharos lökések kísérhetik. A hajnali -5, +2 fokról 5 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Éjszaka az előző napoknál nagyobb területen lehet fagy.

Friss híreink:

Sokan hibáznak faültetéskor: ezeket a fajokat soha ne ültesd el, csak kárt okoznak
Amikor fát vásárolunk a kertbe, nagyon fontos, hogy megfelelő fajt és fajtát válasszunk, olyat, ami megfelel az igényeinken és nem okoz kellemetlenségeket sem a méretével, sem pedig egyéb negatív tulajdonságával, például a szagával. Ezek a "jellegzetességek" egy-egy fánál eléggé el tudják kedvetleníteni az embert, és innentől a fa nem örömöt, hanem bosszúságot fog okozni. Az Agrárszektor Megyeri Szabolcs kertész segítségével most összegyűjtötte azokat a fafajokat, amelyeket nem ajánlott a kertbe ültetni, mert jellemzően csak a baj van velük, sőt megmutatjuk azt is, miket érdemes választani, mely fajok igényelnek kevés gondozást, és melyek most a legnépszerűbbek a magyarok körében.

Különleges módszerrel vennék fel a harcot a rettegett sertésbetegség ellen
A génszerkesztési technológiák segíthetnek megelőzni a sertésinfluenza megjelenését a sertéstelepeken, és csökkenthetik a járványok kockázatát is, állítják a brit kutatók. Az Edinburghi Egyetemhez tartozó Roslin Intézet tudósai szerint a technológia emellett a vakcinák hatékonyságát is képes lehet javítani, valamint a segítségével olyan sertéseket lehet létrehozni, amelyek ellenállóak a sertésinfluenzával szemben.

Filléres csodaszer: nem is gondolnád, mennyi mindenre használható a hagymahéj
A hagymahéj a letöbb háztartásban a kukában végzi, nem érdemes azonban kidobni, mert több módon is hasznát vehetjük. Sokan nem is gondolnák, milyen praktikusan fel lehet használni a hagyma szemétnek hitt részét: tökéletes komposztalapanyag, készíthetünk belőle műtrágyát, de akár mulcsozhatunk is vele. Összegyűjtöttük mire és hogyan alkalmazhatjuk a hagymahéjat ahelyett, hogy megszabadulnánk tőle.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?