Sokan termesztenek búzát, de rosszul gondozzák: erre nem mindenki figyel oda

Sokan termesztenek búzát, de rosszul gondozzák: erre nem mindenki figyel oda

agrarszektor.hu
Megkezdődött az őszi búzák virágzása, így a zászlóslevél és a kalász hatékony védelmét is meg kell terveznie a gazdáknak.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az elmúlt hét hűvös, csapadékos időjárása, majd a felmelegedés kedvez a gombás betegségek terjedésének - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A 20 fok körüli hőmérséklet és a sok nedvesség megfelelő körülményeket biztosít a fahéjbarna levélfoltosság (Pyrenophora tritici-repentis) terjedésének, az emelkedő hőmérséklet, pedig a vörös rozsda (Puccinia recondita) megjelenését és terjedését segíti elő.

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

Az aktuális időjárás a fuzárium (Fusarium spp.) terjedését is elősegíti, melyek termés mennyiségét és minőségi mutatóit is negatívan befolyásolják. A fuzárium-fajok által termelt mikotoxinok gabonában megengedett határértékei az 1881/2006/EK rendeletben meghatározottak, érdemes tehát fokozott figyelmet fordítani a védelemre! A hatékony védekezés érdekében a kalászhányást követően a lehető leghamarabb szükséges hatékony gombaölő szer kombinációt használva minél jobb permetlé borítást elérve elvégezni a növényvédelmi kezelést. 

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?