Sokan termesztenek búzát, de rosszul gondozzák: erre nem mindenki figyel oda

Sokan termesztenek búzát, de rosszul gondozzák: erre nem mindenki figyel oda

agrarszektor.hu
Megkezdődött az őszi búzák virágzása, így a zászlóslevél és a kalász hatékony védelmét is meg kell terveznie a gazdáknak.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az elmúlt hét hűvös, csapadékos időjárása, majd a felmelegedés kedvez a gombás betegségek terjedésének - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A 20 fok körüli hőmérséklet és a sok nedvesség megfelelő körülményeket biztosít a fahéjbarna levélfoltosság (Pyrenophora tritici-repentis) terjedésének, az emelkedő hőmérséklet, pedig a vörös rozsda (Puccinia recondita) megjelenését és terjedését segíti elő.

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

Az aktuális időjárás a fuzárium (Fusarium spp.) terjedését is elősegíti, melyek termés mennyiségét és minőségi mutatóit is negatívan befolyásolják. A fuzárium-fajok által termelt mikotoxinok gabonában megengedett határértékei az 1881/2006/EK rendeletben meghatározottak, érdemes tehát fokozott figyelmet fordítani a védelemre! A hatékony védekezés érdekében a kalászhányást követően a lehető leghamarabb szükséges hatékony gombaölő szer kombinációt használva minél jobb permetlé borítást elérve elvégezni a növényvédelmi kezelést. 

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?