2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Sokan termesztenek búzát, de rosszul gondozzák: erre nem mindenki figyel oda

Sokan termesztenek búzát, de rosszul gondozzák: erre nem mindenki figyel oda

agrarszektor.hu
Megkezdődött az őszi búzák virágzása, így a zászlóslevél és a kalász hatékony védelmét is meg kell terveznie a gazdáknak.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Az elmúlt hét hűvös, csapadékos időjárása, majd a felmelegedés kedvez a gombás betegségek terjedésének - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A 20 fok körüli hőmérséklet és a sok nedvesség megfelelő körülményeket biztosít a fahéjbarna levélfoltosság (Pyrenophora tritici-repentis) terjedésének, az emelkedő hőmérséklet, pedig a vörös rozsda (Puccinia recondita) megjelenését és terjedését segíti elő.

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

Az aktuális időjárás a fuzárium (Fusarium spp.) terjedését is elősegíti, melyek termés mennyiségét és minőségi mutatóit is negatívan befolyásolják. A fuzárium-fajok által termelt mikotoxinok gabonában megengedett határértékei az 1881/2006/EK rendeletben meghatározottak, érdemes tehát fokozott figyelmet fordítani a védelemre! A hatékony védekezés érdekében a kalászhányást követően a lehető leghamarabb szükséges hatékony gombaölő szer kombinációt használva minél jobb permetlé borítást elérve elvégezni a növényvédelmi kezelést. 

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?