Viharokkal csap le a hidegfront az országra: így mossa el az eső a kegyetlen hőséget

Viharokkal csap le a hidegfront az országra: így mossa el az eső a kegyetlen hőséget

agrarszektor.hu
Hidegfront mérsékli a kánikulát a július beköszöntével, így a hét második felében a legtöbb helyen 30 fok alatt maradnak a maximumok. A lehűlés hatására több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, az országos, az aszályt jelentősebben mérséklő csapadék azonban továbbra sincs kilátásban.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerdán északnyugaton már mérséklődik, máshol azonban még kitart a kánikula, keleten és délen 35-36 fokot mutathatnak a hőmérők - írja az Időkép. Napközben még csak néhol nyugaton, északnyugaton, estétől egy érkező hidegfront hatására már több helyen - nagyobb számban előreláthatóan az ország északi felén - alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Július első napjára mindenhol enyhül a hőség, 25-31 fokot mérhetünk a legmelegebb délutáni órákban. Záporok, zivatarok leginkább északkeleten fordulhatnak elő, máshol csak néhol alakulhat ki egy-egy gyenge zápor. A nyugatira, északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik. Az Időkép tájékoztatása szerint így érkezik meg az országba a hűvösebb légtömeg csütörtöktől:

Pénteken és szombaton is többfelé szeles, kellemes hőmérsékletű nyári időre van kilátás, délutánonként 24-30 fokkal. A napos időszakok mellett gomolyfelhők képződnek, ezekből pedig pénteken főként északkeleten és néhol nyugaton, szombaton elszórtan fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Országos, az aszályt jelentősebben mérséklő csapadék azonban továbbra sincs kilátásban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02