Gigavihar tarolja le Magyarországot pénteken: így mossa el az eső a brutális hőséget

Gigavihar tarolja le Magyarországot pénteken: így mossa el az eső a brutális hőséget

agrarszektor.hu
Záporok és zivatarok enyhíthetik a forróságot pénteken, egy front hozhat érdemi felfrissülést az országba a következő napokban. Mivel a légköri feltételek kedvezőek, fel kell készülni arra, hogy nagy eséllyel alakulhatnak ki felhőszakadással, jégesővel és viharos széllel kísért heves zivatarok, szupercellák.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Itt az idei nyár harmadik hőhulláma, ami csütörtökön érheti el maximumát 33-39 fokos csúcshőmérsékletekkel, de egyes helyeken akár a 40 fokot is elérhetjük - írja az Időkép. A forróságnak egy most még Nyugat-Európa felett húzódó frontrendszer vet majd véget, ami a jelenlegi számítások szerint hétvégére hozhat érdemi felfrissülést.

Egyes tájakon már pénteken is enyhülhet a hőség, ugyanis a frontrendszer ekkor már eléri a nyugati országrészt és labilizálja felettünk a légkört, emiatt a Dunántúlon és a középső tájakon már több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok. A kedvező légköri feltételek miatt pedig nagy lesz az esély a felhőszakadással, jégesővel és viharos széllel kísért heves zivatarok, szupercellák kialakulására is.

A hétvége időjárásában még akad bizonytalanság, de a legfrissebb előrejelzések szerint a front szombaton és vasárnap is felettünk időzhet. Ekkor az északira, északnyugatira forduló széllel a Dunántúlra már hűvösebb levegő érkezhet, többfelé csökkenhet 30 fok alá a hőmérséklet. Keleten viszont még kitarthat a kánikula, és itt még nem egy helyen emelkedhetnek 33-36 fok közé a maximumok. Mindemellett továbbra is több helyen lehetnek záporok, zivatarok az országban.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?