Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.09.23. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.09.23. csütörtök

agrarszektor.hu
A megmaradt felhőzet gomolyosodik, illetve máshol is gomolyfelhők képződnek, amelyek egyes részeken jobban össze is állhatnak, így akár hosszabb időre is eltakarhatják a napot - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.09.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.09.23.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.09.23.) napon.

2021.09.23. csütörtök: A megmaradt felhőzet gomolyosodik, illetve máshol is gomolyfelhők képződnek, amelyek egyes részeken jobban össze is állhatnak, így akár hosszabb időre is eltakarhatják a napot. A délután második felétől észak felől fátyolfelhőzet sodródik fölénk, amely északkeleten meg is vastagszik. Számottevő csapadék nem valószínű. A nyugatira, délnyugatira forduló szelet sokfelé kísérhetik élénk lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 16 és 21 fok között alakul, de északkeleten ennél 1-2 fokkal hűvösebb lehet az idő. Késő estére jobbára 11 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Front nem ér el minket, de a magasban zajló melegedés a különösen érzékenyek számára melegfronti tüneteket okozhat.

A következő napon várható időjárás

2021.09.24. péntek: Az ország nagyobb részén eleinte sok magas- és középszintű felhő valószínű, mely a nap folyamán fokozatosan szakadozik, csökken. Ugyanakkor az ország nagy részén erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés. Néhány órás napsütés mindenütt valószínű, azonban a délnyugati tájakon kevesebb lehet a felhő, arrafelé inkább napos idő lesz a jellemző. Estétől mindenütt jelentősen csökken a felhőzet. Záporok elsősorban északkeleten alakulhatnak ki helyenként. Az egyre többfelé északnyugatira forduló szelet nagy területen kísérhetik erős, az északi, északkeleti országrészben helyenként viharos lökések is, ugyanakkor a délnyugati határ közelében gyenge vagy mérsékelt maradhat a légmozgás. Estére mindenütt csillapodik a szél. A maximum-hőmérséklet 17, 24 fok között valószínű.

Friss híreink:

Óriási változások jöhetnek sütőtökfronton: erre számíthatnak a magyarok
Itt van az ősz, ami egyet jelent: itt van a sütőtökszezon is! Kevés hangulatos dolog létezik ősszel, mint egy finom, illatos sütőtököt elfogyasztani. Bizonyára sokan kedvelik ezt a zöldséget az íze, a formája és a hangulata miatt, ráadásul nem is túlzottan drága. Ami az árakat illeti, a tavalyi évhez képest szinte biztos, hogy idén többet kell már ezért is fizetnünk. Az időjárás sem volt kegyes a termelőkhöz, a munkaerőhiány pedig ebben az ágazatban is felütötte a fejét, de még így is jó minőségű termésre lehet számítani - már annak, aki tudott öntözni.

Ezek a trükkök tényleg működnek: így irthatod ki a legagresszívabb gazokat a kertből
A gyom minden kerttulajdonos és kertész egyik legádázabb ellensége, így nem csoda, hogy mindenki próbál megszabadulni tőle. Ám ez nem mindig olyan egyszerű, hiszen sokszor olyan, mintha egyik napról a másikra nőnének ki, és veszélyeztetik a többi szép növényünket, mivel elvonják tőlük a vizet, a tápanyagot és a napfényt is. Ha betérünk egy szaküzletbe, gyomirtók hada tárulhat a szemünk elé, a termékek pedig garantáltan gyorsaságot és hatékonyságot ígérnek. Azonban nem mindig érdemes különböző kemikáliákhoz nyúlni, hiszen számos praktikus módszer létezik, melyek segítségével felvehetjük a harcot a gazok ellen.

Jön az agrárium csúcseseménye, az Agrárszektor Konferencia
December 9-10-én rendezi meg az idén a Portfolio Csoport az agrárium csúcseseményének számító siófoki Agrárszektor Konferenciát. A kétnapos rendezvény egyedülálló módon nyújt tájékozódási és üzleti lehetőséget az agrárium szereplői számára.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?