Brutális drágulás sújtja a magyar gazdákat: évekig maradhatnak a magas árak

Brutális drágulás sújtja a magyar gazdákat: évekig maradhatnak a magas árak

agrarszektor.hu
Brutálisan megdrágultak az inputanyagok az elmúlt hónapokban, a műtrágyák ára 3-4-szerese most a tavalyinak, de jóval többe kerülnek a növényvédő szerek, a vetőmagok és az üzemanyag is - tudta meg az Agrárszektor Petőházi Tamástól, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnökétől. Kiemelte, ezek az áremelkedések nagyon komoly hatással lesznek a magyar gazdákra, hiszen sok termelő még csak most próbálja meg beszerezni a szántóföldi munkákhoz szükséges inputokat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Habár az üzemanyagárak is elképesztően megemelkedtek az elmúlt időszakban, az inputanyagok drágulása sokkal jobban megviseli a magyar növénytermesztőket. A műtrágya áraktól kezdve, a növényvédő szereken át, egészen az energiaköltségekig, szinte minden input ára megnőtt az utóbbi hónapokban a mezőgazdaságban.

Jön az agrárium csúcseseménye, az Agrárszektor Konferencia!

December 9-10-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely ma a hazai agrárium csúcseseményének számít. A kétnapos rendezvény napirendre tűzi azokat a legaktuálisabb és legforróbb témákat, amelyek döntően befolyásolják az agrárgazdasági szereplők üzleti-gazdálkodási tevékenységének eredményességét. A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük nyílik networkingre és kapcsolatépítésre is, és az esemény színvonalát rangos szakmai díjátadó is emeli. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, jöjjön el a Portfolio Agrárszektor Konferenciára december 9-10-én.
Ezek az áremelkedések komoly hatással lesznek a magyar gazdákra. Azok a szerencsések, akik már hamarabb beszerezték a szükséges inputanyagokat, ugyanakkor a szántóföldi termelők zöme még csak most próbálja megvásárolni őket

- tájékoztatta az Agrárszektor Petőházi Tamás. Hozzátette, szerinte 2-3 évig még biztosan ilyen magas árakra kell számítani, és ugyan az energiaárak csökkenhetnek, a gabonaárak, a növényvédőszer- és vetőmagárak a jelenlegi árszinten maradnak majd.

A műtrágyák ára 3-4-szeresére emelkedett tavalyhoz képest, ami döntően a földgázárak elszállásának köszönhető. Emellett a növényvédő szerek és vetőmagok 30-40 százalékkal drágultak meg 2020-hoz képest, ugyanakkor a gázolaj árának emelkedése szinte eltörpül az egyéb költségek megnövekedése mellett - közölte a GOSZ elnöke.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?