Hatalmas eső jön hétfőn: térképen mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

Hatalmas eső jön hétfőn: térképen mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

agrarszektor.hu
A hétvégén még sok napsütésben lesz részünk, de hétfőn már egyre több felhő érkezik Magyarország fölé. A Dunától keletre még sokat fog sütni a nap, a Dunántúlon viszont nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a késő délutáni óráktól kezdve nyugaton, északnyugaton már záporok is kialakulhatnak. Sokfelé viharossá fokozódhat a szél is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A hétvégén még sok napsütésben lesz részünk, de hétfőn már nyugat felől egyre több felhő érkezik hazánk fölé. A Dunától keletre még sokat fog sütni november első napján a nap, a Dunántúlon viszont nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a késő délutáni óráktól kezdve nyugaton, északnyugaton már záporok is kialakulhatnak - írta meg az Időkép.hu. Ezt követően a késő esti órákban kiadósabb csapadék érkezik nyugat felől, mely éjszaka a Dunántúl jelentős részén okoz majd esőt.

Kedden reggel, délelőtt sokfelé kell számítani csapadékra, majd délután a Dunántúl nagy részén már szárazabb idő ígérkezik. Eközben keleten, északkeleten tarthat ki legtovább az esős idő, ezeken a tájakon csak az esti, késő esti órákban szűnhet meg a csapadék. A jelenlegi számítások szerint ezalatt az időszak alatt (hétfő estétől kedd késő estig) többfelé kell számítani ebből a csapadékmezőből kiadósabb mennyiségű esőre, az ország nagy részén 10-20 mm közötti csapadékmennyiségre van kilátás, de nyugaton, északnyugaton helyenként akár 30-40 mm eső is eshet kevesebb mint 24 óra leforgása alatt.

Forrás: Időkép.hu

Kedden, ahogy ez a hullámzó hidegfront eléri hazánkat nyugat-északnyugat felől, mögötte a szél is északnyugatira, majd nyugatira fordul, és ezzel együtt megerősödik, többfelé átmenetileg viharossá fokozódik. Az ország északkeleti harmadát leszámítva sokfelé előfordulhatnak kedden 60-80 km/h közötti széllökések is.

Forrás: Időkép.hu

A hétfői 12-18 fokot követően kedden már csak 6 és 14 fok közötti csúcsértékekre van kilátás. Szerdán már szárazabb időre számíthatunk, de sok felhő lesz felettünk. A szél is veszít erejéből, de még többfelé élénk lehet, viszont délkeletire fordul, így ezzel együtt több fokkal erősödhet a nappali felmelegedés. Csütörtökre újabb hidegfront érkezhet ismét megerősödő széllel, csapadékkal.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?