Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.01. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.01. hétfő

agrarszektor.hu
A ködfoltok feloszlása után az ország nagy részén több órára kisüt a nap, késő délelőttől előbb a Dunántúlon, majd keletebbre is egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet, de a Tiszántúlon estig kevés maradhat a felhő - derül ki az Agrárszektor hétfői (2021.11.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2021.11.01.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2021.11.01.) napon.

2021.11.01. hétfő: A ködfoltok feloszlása után az ország nagy részén több órára kisüt a nap, késő délelőttől előbb a Dunántúlon, majd keletebbre is egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet, de a Tiszántúlon estig kevés maradhat a felhő. Késő délutántól az ország nyugati, északnyugati felén fordulhat elő szórványosan eső, zápor. Délkeleti irányból élénk széllökések az Észak-Dunántúltól a Dél-Alföldig, erős lökések pedig a Kisalföldön lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 18 fok között alakul, de a tartósabban párás, ködös tájakon ennél kissé hűvösebb lehet. Késő estére 4 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatás várható. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2021.11.02. kedd: A déli órákig országszerte nagyrészt erősen felhős, illetve borult lesz az ég, majd nyugat, délnyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet. Estétől délnyugati irányból fátyolfelhők érkezhetnek. Országszerte várható eső, zápor (több helyen jelentős mennyiség hullhat). Nyugaton várható a legtöbb, kiadós mennyiségű csapadék, északkelet felé haladva egyre kisebb csapadékösszegek valószínűek. Az összefüggőbb csapadékzóna napközben gyengülve északkelet felé helyeződik, este elhagyja hazánkat. A kezdetben keleti, délkeleti szél átmenetileg északnyugatira, nyugatira fordul többfelé kísérhetik élénk, helyenként erős lökések is. A csúcsérték 6 és 16 fok között valószínű, a tartósabban csapadékos északkeleti tájakon mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Friss híreink:

Súlyos veszély leselkedik a magyarokra: milliós károkat is okozhatnak ezek az állatok
Hazánkban összességében évente több ezer vaddisznót, őzet, mezei nyulat, szarvast és egyéb vadfajt ütnek el az utakon. A 2020/21. vadászati év statisztikáját tekintve több mint 17500 vad pusztult el gázolás miatt. Az ilyen balesetek azonban nemcsak az állatokra veszélyesek, hiszen komoly kárt okozhatnak az autókban és annak utasaiban is. De ki viseli a felelősséget a vadgázolás után? Kinek kell fizetnie az egyes esetekben? Hogyan előzhetjük meg a bajt? Az Agrárszektor most ezeknek a kérdéseknek járt utána.

Húzós áron mérik ezeket a fűszereket a boltokban: így szerezd be őket fillérekért
Szerencsésnek mondhatjuk magunkat akkor, ha saját részre meg tudjuk teremteni a finomabbnál finomabb zöldségeket, gyümölcsöket, fűszernövényeket vagy éppen dísznövényeket. Mindamellett, hogy sokkal frissebbek, egészségesebbek bolti társaiknál, még a pénztárcánk is jól járhat velük. Ami pedig még ennél is jobb: ha például a cikkünkben felsorolt fűszereket, dísznövényeket szeretnénk termeszteni, akkor még csak kertre sem lesz szükségünk, a lakásunkban vagy az erkélyünkön is gondozhatjuk őket, sőt, remekül érzik magukat a konyhában is.

A számok nem hazudnak: meglepő adatok érkeztek Európa tejtermeléséről
Óriásit nőtt az Európai Unióban a feldolgozóüzemekbe eljuttatott nyerstej mennyisége az elmúlt évtizedben. Az Eurostat a 2011 és 2020 közötti időszakban több uniós tagállamban is 10 százalék fölötti növekedést regisztrált a termelésben. Magyarországon az uniós átlagnál magasabb termelésnövekedést mért a szervezet. A fogyasztói tej előállítását illetően azonban ellentétes trendek tapasztalhatóak az unióban, noha Magyarország itt még komolyabb növekedést ért el.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?