Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.02. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.02. kedd

agrarszektor.hu
Túlnyomóan borult lesz az ég, majd kora délutántól nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, így ott már néhány órára kisüthet a nap - derül ki az Agrárszektor keddi (2021.11.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2021.11.02.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2021.11.02.) napon.

2021.11.02. kedd: Túlnyomóan borult lesz az ég, majd kora délutántól nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, így ott már néhány órára kisüthet a nap. A keleti határszélen késő este csökken a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, a csapadékzóna napközben fokozatosan északkelet felé helyeződik, miközben gyengül, késő este az északkeleti határt is elhagyja. A délkeleti szél megélénkül, majd átmenetileg északnyugatira fordul, és néhol megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, de délen, délkeleten ennél enyhébb, míg az északi, északkeleti tájakon hűvösebb is lehet.
Késő estére 3, 10 fokra hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A térségünk fölé helyeződő hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A reakcióidő is megnövekedhet, emiatt a közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges.

A következő napon várható időjárás

2021.11.03. szerda: A nap első felében a szakadozottabb felhőzet mellett több-kevesebb napsütés is várható, majd délnyugat felől erősen megnövekszik, vastagszik a felhőzet. Napközben számottevő csapadék nem valószínű, majd késő délutántól, estétől egyre több helyen eredhet el az eső, záporeső. Főleg éjjel, reggel számítani kell helyenként ködre. A délkeleti szél megélénkülhet, északnyugaton néhol megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a csúcsérték 11 és 18 fok között várható.

Friss híreink:

Ezzel keresnek havi nettó 500 ezret az élelmes magyarok: ehhez végzettség sem kell
A holland kertészetek példaként szolgálnak egész Európa számára: évről éve ugyanis elképesztő mennyiségű és minőségű friss gyümölcsöt és zöldséget termelnek, amelynek során a magas szintű gépesítettség ellenére is erősen támaszkodnak a kézi munkaerőre. Ezeknek a vállalatoknak megvannak a maguk alkalmazottai, de mellettük legalább ilyen jelentősek az erre szakosodott munkaközvetítő cégek által kiküldött külföldi munkások is. Azt már megtudtuk, hogy milyen munkát végeznek az egyes pozíciókban ezek a vendégmunkások, most viszont fény derült arra is, hogy milyen folyamatok sorozatából áll össze a zöldségtermelés.

Súlyos veszély leselkedik a magyarokra: milliós károkat is okozhatnak ezek az állatok
Hazánkban összességében évente több ezer vaddisznót, őzet, mezei nyulat, szarvast és egyéb vadfajt ütnek el az utakon. A 2020/21. vadászati év statisztikáját tekintve több mint 17500 vad pusztult el gázolás miatt. Az ilyen balesetek azonban nemcsak az állatokra veszélyesek, hiszen komoly kárt okozhatnak az autókban és annak utasaiban is. De ki viseli a felelősséget a vadgázolás után? Kinek kell fizetnie az egyes esetekben? Hogyan előzhetjük meg a bajt? Az Agrárszektor most ezeknek a kérdéseknek járt utána.

Húzós áron mérik ezeket a fűszereket a boltokban: így szerezd be őket fillérekért
Szerencsésnek mondhatjuk magunkat akkor, ha saját részre meg tudjuk teremteni a finomabbnál finomabb zöldségeket, gyümölcsöket, fűszernövényeket vagy éppen dísznövényeket. Mindamellett, hogy sokkal frissebbek, egészségesebbek bolti társaiknál, még a pénztárcánk is jól járhat velük. Ami pedig még ennél is jobb: ha például a cikkünkben felsorolt fűszereket, dísznövényeket szeretnénk termeszteni, akkor még csak kertre sem lesz szükségünk, a lakásunkban vagy az erkélyünkön is gondozhatjuk őket, sőt, remekül érzik magukat a konyhában is.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?