Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.12.23. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.12.23. csütörtök

agrarszektor.hu
Napközben tovább folytatódik a felhőzet növekedése, délelőtt még a déli és keleti országrészben maradhatnak kevésbé felhős területek, majd ott is fokozatosan beborul az ég - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.12.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.12.23.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.12.23.) napon.

2021.12.23. csütörtök: Napközben tovább folytatódik a felhőzet növekedése, délelőtt még a déli és keleti országrészben maradhatnak kevésbé felhős területek, majd ott is fokozatosan beborul az ég. Napközben hószállingózás kialakulhat, majd estétől, késő estétől az északkeleti megyékben havazás, míg északon másutt vegyes halmazállapotú csapadékhullás kezdődik. Helyenként már megélénkül a déli szél, amely késő este a Dél-Dunántúlon meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között valószínű. Késő estére +2 és -6 fok közé csökken a hőmérséklet

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Melegfronti hatás érvényesül, ami fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben.

A következő napon várható időjárás

2021.12.24. péntek: Napközben főleg az ország délnyugati területein felszakadozhat a felhőzet, több-kevesebb napsütés is lehet. Estefelé ott is újból erősen megnövekedhet a felhőzet. Főleg az ország északkeleti felén többfelé várható csapadék: általában eső, de a nap első felében az északi, északkeleti megyékben még havazás, havas eső, néhol ónos eső, fagyott eső is előfordulhat. Estétől elszórtan délnyugaton is számíthatunk esőre. A délnyugati szél sokfelé megerősödik. Kora délután 2, 14 fokot mérhetnek, ezen belül északkeleten lesz a hidegebb, délnyugaton az enyhébb az idő.

Friss híreink:

Óriási lemaradásban Magyarország: kiderült, mi a lengyel agrárcsoda titka
Folyamatosan nőtt a hazai agrárgazdasági export az elmúlt időszakban, de így is maradtak még jelentős tartalékok a teljesítményben. Számtalan lehetőség van még a magyar élelmiszergazdasági exportfejlesztésben, elég csak megnézni például Lengyelországot, akik durván betörtek a külpiacokra az elmúlt években. A szakemberek szerint szó sincs agrárcsodáról, a lengyelek csupán kihasználták a jó adottságaikat, folyamatosan fejlesztenek, és elképesztően erős az országban a szövetkezési hajlandóság a termelők részéről, aminek köszönhetően a legnagyobb piacokon is jelen tudnak lenni - hangzott el a Portfolio Agrárszektor 2021 konferencián.

Hasítanak az élelmiszeripari óriások a tőzsdéken: egyre nő a befektetői étvágy
Habár a világgazdaságban nélkülözhetetlen szerepet töltenek be, a mezőgazdaság és az élelmiszeripar GDP-hez való hozzájárulása csökkenő trendet mutat - mondta Incze Zsombor, a Diófa Alapkezelő üzletfejlesztési vezetője. Kiemelte, az agrár ellátási láncban és az élelmiszeriparban tevékenykedő cégek fontos szerepet töltenek be a nemzetközi tőzsdéket, de a kizárólag mezőgazdasági termelést végző cégek tőzsdei jelenléte nem jellemző. A szakember előadásában többek között arról is beszélt, hogy egy alacsony növekedéssel párosuló magas inflációs környezetben az élelmiszeripari vállalatok a piachoz képest felülteljesíthetnek.

Válságban az európai sertéságazat: ezt a magyar vásárlók is meg fogják érezni
A helyzetünk nem jó. Lassan az állategészségügyben nem kell válságról beszélnünk, hanem hozzá kell szokunk, hogy olyan betegségek jelennek meg vagy maradnak itt, melyekkel 4-5-10 évvel ezelőtt még csak tervezési szinten sem kellett foglalkoznunk - hangzott el a Portfolio Agrárszektor 2021 konferencián. A hazai állattenyésztő vállalkozásoknak ma számos olyan nehézséggel kell megküzdeniük, amik alapvetően befolyásolják gazdálkodásuk eredményességét. Az állategészségügyi gondok mellett ilyen a jelentős költségnövekedést okozó takarmánydrágulás, vagy például az a - valamennyi meghatározó ágazatot érintő - szabályozási bejelentés, amely szerint az Európai Unióban teljesen betiltatnák a ketreces állattartást. Kérdés, hogy melyek a versenyképes állattenyésztés XXI. századi követelményekhez igazodó kritériumai.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?