Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.12.27. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.12.27. hétfő

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de az északi, délután pedig a nyugati megyékben csökkenhet a felhőzet - derül ki az Agrárszektor hétfői (2021.12.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2021.12.27.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2021.12.27.) napon.

2021.12.27. hétfő: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de az északi, délután pedig a nyugati megyékben csökkenhet a felhőzet. A déli országrészben várható vegyes halmazállapotú csapadék: havazás, fagyott eső, ónos eső egyaránt előfordul. A csapadékzóna napközben keletebbre helyeződik át, délután már az Alföld északi felén is lehet vegyes csapadék. Délután az ónos eső sok helyen havazásra, a keleti határ mentén esőre vált át. A csapadéktevékenység késő délutántól kezd gyengülni. Az északkeleti, északi szél többnyire mérsékelt marad.

A hőmérséklet kora délután általában -2 és +3, késő este -5 és 0 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A hideg- és a melegfrontra érzékenyek szervezetét is megterheli az időjárás. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2021.12.28. kedd: Általában borult idő valószínű, a nap első felében főként a középső országrészben lehetnek átmeneti szakadozások. Eleinte keleten, északkeleten még előfordulhat kisebb vegyes halmazállapotú csapadék (hó, ónos eső, fagyott eső, esetleg eső egyaránt), majd napközben átmeneti csapadékszünet valószínű, csupán a ködös, tájakon lehet helyenként szitálás, ónos szitálás, hószállingózás. Este északnyugat felől újabb vegyes halmazállapotú csapadékzóna érkezik. Mérsékelt marad a délies irányú légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között várható.

Friss híreink:

Leáldozóban a kukoricának és a repcének? Új növények hódíthatják meg a földeket
Komoly átalakulásokat hozhat az évről évre egyre szélsőségesebb időjárás a hazai növénytermesztésben, és jelentős arányeltolódások jöhetnek a jelenleg használt növényfajok tekintetében - mondta az Agrárszektornak Blum Zoltán, a SAATEN-UNION Hungária Kft., a RAPOOL Hungária Kft. és a Mezőseed Kft. ügyvezetője. Hozzátette, fel kell készülni arra, hogy csökkenni fog a kukorica és a repce vetésterülete Magyarországon, helyettük azonban olyan fajok kerülhetnek előtérbe, mint a szója vagy akár a takarmányborsó. A szakemberrel többek között arról is beszélgettünk, melyek a nemesítések legfőbb trendjei, milyen szempontokat kell figyelembe venniük a gazdáknak a megfelelő fajta-és technológiaválasztás során, illetve, hogyan lehet ma eredményesen és jövedelmezően gazdálkodni Magyarországon.

Téli feladatok a kertben: itt a lista, ezek most a legfontosabb teendők
Itt az év vége, ami azt jelenti, hogy eljött a pihenés, a visszavonulás és az ünneplés ideje. Lehet összegezni az éves munkát, termésmennyiséget, át lehet gondolni, hogy mit, hogyan csináljunk a következő évben. Ám van, amiről még ilyenkor sem szabad elfeledkezni: a kertünkről - persze, ha van. Ugyanis, még ilyenkor is van mit tenni a veteményesben, igaz, hogy nem olyan sok, mint például tavasszal. Alábbi cikkünkben egy csokorba gyűjtöttük, hogy miket érdemes még a rossz idők előtt elvégezni a kertben, hogy aztán már tényleg semmi más ne maradhasson, csak a pihenés és az ünneplés, egészen tavasz beköszöntéig.

Durva áremelés jöhet a hazai boltokban: nincs választása a gazdáknak, lépniük kell
2021-ben is rengeteg nagy interjút készített az Agrászektor, olyan neves szakemberekkel beszélgettünk többek között mint, Szabó Ákos, a Tranzit Csoport vezetője, Kovács Norbert, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. vezérigazgatója, Volosinovszki János, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója, Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója, Sándorfy András, a Marton Genetics Cégcsoport ügyvezetője, vagy Szepsy István, a Szepsy Pincészet tulajdonosa. Összegyűjtöttük és az alábbi cikkben bemutatjuk az idei év legemlékezetesebb és legmeghatározóbb interjúit az Agrárszektoron.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?