Nagy segítséget kapnak a magyar kertészetek: ezeket már online is elintézhetik

Nagy segítséget kapnak a magyar kertészetek: ezeket már online is elintézhetik

agrarszektor.hu
A közigazgatásban a törvényi előírásoknak köszönhetően rohamosan terjed az e-ügyintézés. A modernizáció azonban csak akkor lehet teljes, ha abban az állampolgárok, illetve a gazdaság szereplői is részt tudnak venni. A mezőgazdasági ágazat szereplői közül most a kertészek számára is megnyílt az elektronikus ügyintézés lehetősége.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

A közigazgatásban a törvényi előírásoknak köszönhetően rohamosan terjed az e-ügyintézés. A modernizáció azonban csak akkor lehet teljes, ha abban az állampolgárok, illetve a gazdaság szereplői is részt vesznek. Az E-ügyintézési törvény kötelezővé tette az elektronikus ügyintézés bevezetését az állami szervek és a gazdálkodó szervezetek részére. Az ügyfél jogosult ügyeit elektronikus úton intézni, nyilatkozatait elektronikus úton megtenni, amelynek lehetőségét és technikai hátterét az erre kötelezett szerveknek biztosítani kell - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) oldalán. A mezőgazdasági ágazat szereplői közül most a kertészek számára is megnyílt az elektronikus ügyintézés lehetősége.

Mivel az elektronikus ügyintézés még újszerű és első látásra bonyolultnak tűnő dolog, a hatóság a benne való eligazodást szeretné megkönnyíteni ügyfeleinek. A Nébih ezért készített egy összefoglaló anyagot, amelyben egy - a főbb elektronikus ügyintézésnél használatos fogalmakat és rendszereket - bemutató általános tájékoztató, egy az elektronikus kapcsolattartás hivatalokban történő megvalósulásának módjai és a kertészeti szaporítóanyagokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézés során választható ügytípusok és az ügymenet található. A részletes tájékoztató az alábbi linken elérhető el.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?