Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.03.12. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.03.12. szombat

agrarszektor.hu
Túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható, legfeljebb átmenetileg lehet kevés fátyolfelhő az égen - derül ki az Agrárszektor szombati (2022.03.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2022.03.12.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2022.03.12.) napon.

2022.03.12. szombat: Túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható, legfeljebb átmenetileg lehet kevés fátyolfelhő az égen. A délkeleti, keleti szelet az Észak-Dunántúlon időnként élénk, Sopron környékén esetleg erős lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 6, 7 fok körül valószínű.
Késő estére -2, -6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Nincs fronthatás.

A következő napon várható időjárás

2022.03.13. vasárnap: Felhőtlen, derült, száraz idő várható. Az Észak-Dunántúlon kísérhetik élénk lökések a délies szelet. Kora délután 9, 10 fok körül alakul a hőmérséklet.

Friss híreink:

Műtrágya kisokos nem csak kezdőknek: ezeket rontják el a legtöbben használatkor
Az elmúlt hónapokban nagyon durván megemelkedtek az inputanyagárak, élen a műtrágyával, az orosz-ukrán háború kirobbanása pedig csak tetézte a bajt. Az oroszok a napokban leállították az ország műtrágya-exportját, ez pedig komoly hatással van az egész globális piacra, számtalan műtrágya-alapanyag ugyanis Oroszországból érkezik. Azóta több nagy műtrágyagyártó is bejelentette, hogy csökkentenie kell termelését, egyesek pedig teljes leállásra kényszerülnek. Érdemes távolabbról is megvizsgálni a dolgot: miből áll egyáltalán a műtrágya és miért érdemes használni, megéri természetes műtrágyákkal kísérletezni a kémiai helyett, milyen típusút válasszunk a kertbe, mivel és mikor trágyázzuk a növényeket?

Vallottak az ukrán gazdák: kritikus a helyzet, sokan a földekre se tudnak kimenni
Az orosz-ukrán konfliktus nemcsak az emberi, állati életeket, hanem a haszonnövényeket és a mezőgazdaságot is veszélyezteti. Az elkövetkezendő hetekben a búzának ki kellene fejlődnie, azonban, ha a gazdák nem tudják megteremteni a megfelelő körülményeket, veszélybe kerülhet a búzatermés Ukrajnában - ez pedig az ország mellett az egész globális piacra is kihat. Az őszi búzát tavaly vetetették még el, és a jó eredmény érdekében műtrágyát is ki kellene szórni a földekre. A hangsúly viszont a kellene szóra helyeződik.

Igazi csodaszer terem a magyar földeken: itthon alig kell, külföldre viszik a javát
Sajnos nap mint nap azzal találhatjuk magunkat szembe, hogy csak mennek és mennek felfelé az árak, legyen szó tulajdonképpen bármilyen élelmiszerről. Zöldségeket tekintve paradicsom, a kaliforniai paprika, a kígyóuborka, a torma, a cékla és a zeller is komoly áremelkedést tudhatott be. Persze nem csak az említettek drágultak, a sor, ha nem is végtelen, de hosszasan lehetne még taglalni. Az áremelkedések hátterében számos dolog áll, dráguló energiaárak, műtrágyák, inputanyagok, munkaerő, kedvezőtlen időjárás, és még sorolhatnánk. Hogy hogyan alakulnak az árak? Az az alábbi cikkünkből kiderül.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?